Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Signade i paus – sedan målskytt

Rasmus Sandström, 23, signade kontrakt i pausen.
Sedan klev han ut och satte 3–3 för Falu IF mot storsatsande Väservik.
– Det var lite speciellt, säger han.

Rasmus Sandström har varit på gång ett tag, men i går blev allt klart – mitt under brinnande match mot Västervik.

– Vi har diskuterat ett tag, men sedan skrev jag på papperen inför tredje perioden. Det var lite speciellt, säger han och skrattar.

Efter att kontraktet var påskrivet klev Fagerstakillen ut och stänkte in 3–3 mot Västervik och räddade oavgjort i matchen, men sedan förlust i sudden.

– Han gjorde mål direkt, och det blir en klasspelare för oss. Det är en riktigt bra värvning på den här nivån. Att vi kan få en sån här spelare visar att vi är på rätt väg, säger Faluns generalmanager Markus Persson.

Sandström har gjort tio poäng på de fyra försäsongsmatcherna i Falu IF.

– I går fick jag spela med Lövdahl och Näslund och det var riktigt roligt. De är ju riktigt spelskickliga spelare. Tanken är väl att jag ska åka skridskor och göra mål, säger Sandström.

Han plockades in från Surahammar till VIK Hockey våren 2010 och blev en succé med tio poäng på 15 matcher.

Därefter blev det ytterligare en halv säsong i VIK och även matcher med Almtuna, innan han hamnade i Helsingborg i fjol.

– Jag kommer att köra med Falun, men målet är att ta mig tillbaka till allsvenskan nästa säsong. Jag ser väldigt mycket fram emot det här.

Varför väljer du Falun?

– Jag har spelat med Ors (Dennis) i Mora, och han har berättat om Falun och vad som är på gång. Det känns riktigt bra. Sedan har både min pappa (Mikael )och farbror (Tomas) spelat med "Flygis" (Göran Sjöberg, tränare) så det ska bli roligt.