Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siba överklagar upphandling

Hemelektronikföretaget Siba har till förvaltningsrätten i Falun överklagat tre dalakommunes och Västerbergslagens Utbildningscentrums, VBU:s upphandling av TV-spel.

Annons

Siba hänvisar till att Falun, Borlänge och Ludvika och VBU i sin förfrågning begärde att anbudsgivarna skulle erbjuda ett brett sortiment med åtminstone TV-spel som PS3, Wii, Xbox360, spelkonsoler samt inspelningsmedia som DVD och CD-romskivor.

Siba hävdar att vinnaren av anbudstävlingen Visuell Audio i Sandviken inte har de efterfrågade produktrerna och att de på sin hemsida hänvisar till en annan leverantör för produkterna:

"Då kan i teorin alla tänvisa till exempelvis vår sida www.siba.se och hävda att de kan köpa det som alla andra kunder för att sen sälja vidare"

Siba hävdar att tvåan i anbudstävlingen inte heller lever upp tillförfrågningsunderlaget. Siba begär att förvaltningsrätten ska kräva att Falun, Borlänge, Ludvika och Västerbergslagens utbildningscentrum gör om upphandlingen.