Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Showen över allvaret börjar

– Det gäller bara att sig runt. Den här sträckan är bara show för publiken.
Hasse Gustafsson var nöjd med att ha rattat Forden helskinnad genom Svenska rallyts publiksträcka på Färjestads travbana.

Annons

– Det är smalt och lätt att slå i något så jag tog det extra försiktigt.

Vansbroföraren fick tiden 1.43,5 och var nio sekunder efter Sebastien Loeb som var snabbast över de knappa två kilometrarna. Pontus Tidemand, det svenska unga löftet, var knappt fem sekunder snabbare än Hasse Gustafsson.

– Nu börjar det riktiga rallyt. Det ska bli skönt att få komma ut i skogen och köra.

Ute i skogen på rekognoseringen i onsdags blev Hasse Gustafsson påkörd av en annan bil, rattad av en serviceman hos tjecken Martin Prokops. Hasse Gustafssons bil, en rallybil, blev illa tilltygad. Han fick låna en vanlig personbil av tjeckens teamchef och kunde fullfölja notskrivningen.

– Att det var en vanlig personbil gjorde inte så mycket. Vi får ju i alla fall inte köra fortare än 70 kilometer i timmen.

Det svenska VM-rallyt startar om i dag med den första långa sträckan. Då handlar det om 15 kilometer i trakten av Lesjöfors. Rallyt pågår ända till söndag eftermiddag då första bil går i mål.