Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Show i hästväg på Ridsportens dag

Ridsportens dag firas i med fokus på att Svenska Ridsportförbudet fyller 100 år.
Firandet sker nu på söndag på Svedens gård utanför Falun, med bland annat korandet av årets Dalahäst.

Finalisterna visas upp två gånger och publiken röstar under programmets gång. Här bjuds en show i hästväg, med uppvisning i dressyr, voltige, västernridning och squaredance.

Som alltid blir det ponnyridning för barn. Både barn och vuxna ges med anledning av jubileet möjlighet att ta Ridborgarmärket på plats på Sveden på söndag.

Ridkolan inom Svedens Ponnyklubb visar upp sig och det blir också förevisning av kul motion för shettisar. Intresserade får även hälsa på i hästen hem, alltså i stallet på Sveden.

Harri Wiklund med tidningens första Dalahäst ardennern Calle har lovat ställa upp för den som vill ta en tur. Och fjolårsvinnaren kallblodet Fagerdalstösen finns förstås på plats för att överlämna hederstiteln till årets vinnare.

Agility för hundar och uppvisning av kaniner står även det på programmet, som lär ha något för alla i alla åldrar under fyra fullspäckade timmar mitt på dagen.