Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Efter succén i Mora – nu vill Leksand ha Colliton

/

Jeremy Colliton gör succé som tränare i Mora.
Nu drar han åt sig intresse från andra klubbar – Sportbladet släppte på måndagen uppgifterna om att ärkerivalen Leksand vill plocka in honom.
– Jag har hört ryktet och skulle vara förvånad om inte Leksand är på honom, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till Sportbladet.

Annons

Mora tycks ostoppbara i Hockeyallsvenskan just nu och toppar serien. En av de stora orsakerna bakom det är förstås den unge tränaren Jeremy Colliton, 32.

Enligt Sportbladet är han en eftertraktad man – så pass att lokalrivalen Leksand inte drar sig från att rycka i kanadensaren.

Även Brynäs ska vara intresserat.

– Han är unik, både som tränare och person och jag är förvånad att han varit hos oss så länge, att inte SHL-klubbarna har bättre koll, säger Peter Hermodsson till Sportbladet.

Colliton skulle ersätta Per-Erik Johnsson, som tog laget upp i SHL. Men Johnsson har utgående kontrakt och enligt Sportbladet har Colliton en klausul som gör att han kan bryta sitt och därmed kliva över till Leksand efter säsongen.

Mikael Karlberg i Leksands sportråd bekräftar dessutom att Perra måste se över läget med familjen innan han eventuellt ska förlänga kontraktet.

– Men man kan säga att han är vårt huvudspår just nu.

Om Colliton säger han så här:

– En duktig tränare, men vi har inte haft någon kontakt.

Colliton nåddes senare av Sportbladet för en intervju men var inte intresserad av att kommentera uppgifterna närmre.

– Allt jag kan säga är att laget spelar bra och vi har stor framgång. Det är inte mycket man kan göra. Det blir spekulation. Vi har också många spelare som kan spela i högstaligan nästa år, så är det.

Han fick också frågan om vart han vill med tränarkarriären.

– Jag har lärt mig mycket senaste åren och vill fortsätta utvecklas. Jag vill vinna vilken nivå jag än är på. I framtiden vill jag vara på högsta möjliga nivån.

Mer läsning

Annons