Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moras nya backvärvning – finska klubbens stjärna: "Fått superlativ från alla vi pratat med"

Daniel Grillfors var assisterande kapten i finska IFK Helsingfors.
Nu vänder han hem till Sverige – och Mora.
– Mora är ett lag som alltid varit starka och jobbiga att möta, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Grillfors, här i Linköpings tröja.

Mora har gjort klart med en ny backpjäs. Daniel Grillfors beskrivs som en ledartyp och bar ett A på tröjan i IFK Helsingfors där han senast spelade.

– Vi stärker upp våran backsida med Daniel som är precis den backtypen vi letat efter. Känns otroligt bra att han väljer att komma till oss efter tre riktigt bra år i Finland där han har varit den ledande backen i Helsingfors. Daniel har bara fått superlativ från alla som vi pratat med vad det gäller hans spel och även för den ledaren han är på och utanför isen, säger Anders Sundby, sportansvarig i Mora.

Grillfors är från Enköping, men kom upp via en klättring med Västerås till Hockeyallsvenskan.

Efter nio säsonger i högstaligan med HV71 och Linköping har han sedan prövat spel i både Bern och Helsingfors. Men nu blir det alltså en återkomst till SHL – och Mora.

– Efter tre år i Helsingfors ska det bli kul och inspirerandeatt få komma hem till Sverige, SHL och få representera Mora IK. Mora ärett lag som alltid varit starka och jobbiga att möta enligt min erfarenhet ibåde hockeyallsvenskan och SHL, säger han i ett pressmeddelande.

– Jag är en allround spelande back med ögat för spelet och gillar att gå på kropp. För mig gäller alltid laget före jaget.

Mer läsning

Annons