Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora får dispens för andra året i rad: "De har en klar plan om att kunna uppfylla arenakraven"

Mora har under dagen beviljats dispens för arenan från Svenska hockeyförbundet. Det är den andra gången i rad som detta sker.
– De har en tydlig tidsplan och därför har vi gett dem dispens, säger Olof Östblom som är förbundets tävlingschef.

Annons

I dag skickade Svenska hockeyförbundet ut ett pressmeddelande om att Licensnämnden för SHL, hockeyallsvenskan och SDHL har avslutat sin prövning om elitlicens för nästkommande säsong.

I samma meddelande skriver förbundet att Mora inte uppfyller SHL:s arenakrav och därför får de dispens - för andra året i rad.

– Kommunstyrelsen i Mora har fastställt beslut om renovering av arenan. Den upphandlingen ska ha påbörjats redan. Det är en omfattande renovering på 60 miljoner kronor, säger förbundets tävlingschef, Olof Östblom och fortsätter:

– De har en klar plan om att kunna uppfylla arenakraven och en tydlig tidsplan. Därför har vi rekommenderat Licensnämnden att ge Mora dispens, säger han, enligt Sportbladet.

Värt att notera är att när det gäller arenakraven så finns det ingen tidsram för hur många dispens en klubb kan beviljas.

Efter beslutet har det snackats om jäv. Detta eftersom Östbloms föregångare Mikael Lundström – tävlingschef på förbundet mellan 2009-2016 – sitter just nu som ledamot i Moras styrelse. Det är något som Östblom dementerar.

– Micke har inte alls varit inblandad i arbetet av just den anledningen att han jobbat på förbundet. Det här har varit frågor som vi inte diskuterat alls med honom. Det hade inte varit bra annars, säger han enligt Sportbladet.

Mer läsning

Annons