Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikasonen Sundin hyllas av regerande mästarna: "En jättefin karriär för en raggare"

Efter närmare 900 tävlingsmatcher i Frölunda hyllas nu Ronnie Sundin av de regerande mästarna.
Inför lördagens match mot Linköping kommer Ludvikasonens nummer 23 att hissas upp i taket i Scandinavium.
– Det här trodde jag givetvis inte när jag kom till Göteborg, säger Sundin till gp.se.

Annons

Efter ett par säsonger i moderklubben Ludvika blev det fyra år i Mora IK för Ronnie Sundin innan större äventyr väntade.

Inför säsongen 92–93 flyttade Moratränaren Leif Boork till Göteborg och ville förstärka laget med Ludvikasonen Sundin som han haft i just Mora.

Och där blev backen kvar, bortsett en ettårig sejour i New York Rangers organisation, fram till 2009 då han la skridskorna på hyllan.

Närmare 900 tävlingsmatcher, två SM-guld, ett OS-guld och ett VM-guld senare ska hans tröjnummer pensioneras av Frölunda.

Innan lördagens match mot Linköping hissas 23:an till taket.

– Mmm. Det är en jättefin karriär för en raggare från Ludvika. Alla från Ludvika är nog det lite grann. Visst, jag är jättenöjd när jag ser tillbaka på det ..., säger han till gp.se.

Att han skulle kunna se tillbaka på en så pass meriterad karriär trodde han aldrig.

– Det här trodde jag givetvis inte när jag kom till Göteborg! Jag har aldrig haft några drömmar om elitseriespel, landslagsspel eller NHL-spel. Jag har bara kört på – och så har det blivit tillfälligheter till just det ... jag har bara åkt med på resan, säger Sundin.

Tacktalet är i det närmaste klart berättar Sundin, som numera är juniortränare för ett lag i Göteborgsområdet.

– Jag har skrivit ett utkast, det har jag. Det ju jag själv som ska prata, men jag har bollat med frun. Jag håller aldrig tal, så det är inget som kommer flytande. Jag måste komma ihåg att tacka alla som vill tacka! Det blir ju några stycken. Du tar med dig något från alla tränare som du haft, men vissa har betytt mer. Janne Karlsson, Conny Evensson, Lasse Falk, Lillis Lundh ... det är svårt, säger Sundin till gp.se.

Mer läsning

Annons