Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIF:s juniorer bäst i Sverige – nu förklarar klubbikonen framgångsreceptet: "Finns tydliga linjer i föreningen"

När klubbens A-lag harvat i botten är det annat med LIF:s J20.
De är bästa juniorlaget i Sverige just nu och redan klart för Topp 10-serien som startar efter jul.
– Det finns tydliga linjer i alla lagen i föreningen och det fungerar bra tycker jag, säger tränaren Jens Nielsen till Hockeymagasinet om succén.

Annons

Jens Nielsen, till vänster, William Wikman, i mitten.

52 poäng och endast två förluster på 21 matcher. Leksands J20-lag är utan tvekan hetast i J20 SuperElit-serierna.

Och det har laget varit från start. I september, oktober och nu november har laget radat upp segrar och under den gångna helgen säkrades en plats i Topp 10-serien.

– Det är bra att vi är klara så pass tidigt. Nu kan vi köra på hårt och träna på vissa saker som vi vill bli bättre på, både på träning och under match. Vi vet att det kommer bli tufft efter jul men nu har vi mycket tid på att förbereda oss, säger Nielsen till Hockeymagasinet och fortsätter:

– Det är klart att det vore kul att vinna serien men det är inget vi går och funderar på. Att komma etta, två eller trea spelar inte så stor roll utan allvaret börjar efter jul. Vi spelar såklart varje match för att vinna men om vi blir etta eller femma har ingen betydelse efter jul.

LÄS MER: Ben Youds om Leksands förvandling: "Alla har vaknat till och gör jobbet"

Samtidigt som LIF visat storform i J20-serien har ett flertal spelare även fått testa på A-lagsspel. Två som sticker ut, William Wikman och Emil Bemström, har tillsammans öst in 52 poäng i J20 SuperElit Norra och samtidigt fått chansen under Perra Johnsson.

– De har varit riktigt bra för oss. "Bema" har fått väldigt bra utdelning och hade kunnat göra ännu mer poäng med alla lägen han skapat. Han har tagit ordentliga kliv i år från början till nu, från fjärdekedjan till att nu spela i första och dessutom göra det riktigt bra. Wikman är samtidigt en a-lagsspelare i mina ögon och är riktigt duktig, berömmer Nielsen.

LÄS MER: Hari efter Leksandssegern: "Otroligt viktigt med en bra målvakt"

Hur framgångsrikt ett juniorlag än blir värderas ofta J20-lag utifrån hur många spelare som lyckas ta steget från junior till A-lagsspelare.

LIF-legendaren Jens Nielsen, som tog över J20 i somras, menar att förutsättningarna finns för att Leksands A-lag kommer ha nytta av dagens J20-spelare.

– Vi har ett bra samarbete med a-laget och J18 om hur vi ska spela i föreningen och vad målsättningen är. Det finns tydliga linjer i alla lagen i föreningen och det fungerar bra tycker jag.

SE MER: Ericson efter Leksand-Växjö 3–1: "En trygghet i spelet som inte har funnits tidigare"

Mer läsning

Annons