Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand vann efter straffdrama mot Malmö - Haukeland och Porsberger matchhjältar

Det var en ganska stillsam tillställning när Leksand mötte Malmö. Det skulle avgöras först på straffar då den tidigare petade Haukeland räddade dagen och Porsberger stänkte dit segerstraffen för Leksand.

Annons

Lördagsmatchen mellan Leksand och Malmö inleddes av ett hemmalag som spelade med självförtroende. Poängskillnaden lagen emellan, 24 poäng närmare bestämt, märkes inte av på isen i alla fall. Leksingarna stod emot bra mot Malmös offensiv i första och man fick även chans att göra mål i två powerplay men utan utdelning.

Oskar Lang var relativt nöjd med de första 20 minuterna.

– Vi gör det ganska bra och sätter bra press i anfallszon när vi får chanser. I andra perioden får vi jobba vidare med skridskoåkningen så lossnar det säkert.

Andra perioden var även det en ganska sval tillställning och de två inledande periodernas hetaste målchans kom först i slutet. Då lyckades Malmö nämligen bryta ett Leksandanförande och sedan vända spelet till ett 2-mot-1-läge mot Haukeland. Dock så fick bortalaget aldrig till sista touchen på kontringen. Istället för att spelas ren så svepte pucken förbi den sista malmöiten och ut i långsidan. Leksand spelade perioden ut med en trygg defensiv och fokuserade mest på de offensiva förbättring man ville göra i paus.

– Det gäller att skapa fler lägen, utan att rusa och tappar defensiven, sa Martin Grönborg i sin intervju i paus.

Tredje perioden började likt den andra och hettade inte till förrän runt sista fem, då båda lagen började puckföra aggressivt. Mycket spelavbrott och utvisningar störde spelflödet och man gick således in i en fjärde period. Snabbt in i förlängningen fick Leksand ett powerplay. Dock blev det inte mycket av det överläget som sakteliga rann ut. Istället fick Malmö chansen att spela perioden ut med en man mer – efter att Jesper Ollas utvisats.

Matchen kom att avgöras först via straffar där Haukeland stod för en stabil insats med två räddningen och en stolpträff. Porsberger blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål och Haukeland likaså – som räddade Malmös sista chans på matchpoängen.

Och med det...

...två VIKTIGA poäng från Tegera Arena från söndagens drabbning.

Kika gärna på bildspelet som är länkat längre ned i artikeln.

MATCHFAKTA

LIF–Malmö Redhawks

1-0 (0–0, 0–0, 0–0, 0–0)

Straffläggning: 1-0, Johan Porsberger

Skott: 29-26 (8–14, 13–6, 6–4, 2–2)

Utvisningar, LIF: 5x2 Malmö: 6x2

Domare: Sören Persson, Marcus Linde

Publik: 5226

LÄS ÄVEN:

Höjdpunkter från nagelbitaren mellan Leksand–Malmö

Leksand vann efter straffdrama mot Malmö - Haukeland och Porsberger matchhjältar

Så spelade Leksand mot Malmöiterna i eftermiddag

Liverapporteringen från matchen mellan Leksand–Malmö

Haukelands supercomeback – räddade 26 skott mot Malmö "En vanlig dag på jobbet"

Mer läsning