Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand lyfter – lämnar över jumboplatsen till Rögle

Den gråa söndagseftermiddagen bjöd på jumbomöte i SHL. En match som på förhand såg ut att bli rolig att åskåda och också levde upp till sina förväntningar. Efter en dramatisk avslutning lyckades Leksand hålla undan och vinna med 3-2.

Annons

Leksand fick en mindre bra start på matchen efter att Filip Karlsson i Rögle styrt in pucken bakom Atte Engren redan efter en minut och trettiofem sekunders spel. Målet kom efter en fint förarbete av den förre Leksandsspelaren David Åslin. Spelmässigt var den första perioden ett steg i fel riktning jämfört med de senaste matcherna. Det såg tafatt ut vissa stunder när avslut skulle tas och med tanke på att Leksand fick spela numerärt överläge två gånger borde det åtminstone resulterat i ett mål.

– Det kommer att trilla in vad det lider, kommenterade Leksands tränare Per-Erik Johnsson till C-more inför andra perioden.

En match som trots allt var underhållande med chanser åt båda håll.

Hemmalagets bästa chans var den omdiskuterade situationen där pucken låg lös på Rögles mållinje. En trasslig situation där många spelare var inblandade. Det omtalade var att Rögles Almen Bibic kastade sig och slog bort pucken med handen. Ingen åtgärd från domaren och Leksand fick fortsätta sitt spel i powerplay. Det var nära mål ett antal gånger åt båda håll, men inget av lagen lyckades skicka pucken i nät igen.

Andra perioden var bättre för Leksands del. Målmässigt alltså. Spelmässigt fanns det inte mycket att hänga i julgranen. Det small i ramen ett antal gånger och det kunde mycket väl varit ledning för masarna, men inget lir och ingen riktig säkerhet i agerandet jämfört med senaste matcherna. Rögles Daniel Widing fick också lämna isen med smärtor efter en kollision med egen spelare. Widing som är en viktig kugge i Rögles lag. Målet som Leksand gjorde, kom på en retur som Martin Karlsson med fart och kraft forslade in. Inget speciellt vackert mål men ett mål som betydde mycket för dalalaget. Sedan hade Leksand chansen att faktiskt ta ledningen när de fick chansen i spel fem mot tre efter dubbla utvisningar i Rögle. Inget lyckat spel i den formen och Leksand visade varför de är ligans sämsta lag i powerplay.

Leksands Martin Karlsson jubar efter 1-1 under söndagens ishockeymatch i SHL mellan Leksands IF och Rögle BK i Tegera Arena.

I den sista perioden fick Leksand fart på målskyttet och skickade pucken i nät tre gånger. Däremot godkändes bara två efter att ett av målen dömts bort på grund av att Jon Knuts stod i målgården när pucken gick in. Eric Castonguay gjorde Leksands 2-1 mål och sedan fick Alexander Ytterell tills slut hål på Oscar Dansk i Rögles mål. Ett ämne på allas läppar denna eftermiddag var Rögles utvisningar. Sexton utvisningsminuter och hela tre lagstraff med för många spelare på isen gjorde att Leksand fick chansen i numerärt överläge allt för många gånger för att Rögle skulle kunna vinna. Däremot blev det en riktigt dramatiskt avslutning på matchen då Rögle lyckades göra mål med dryga sex minuter kvar. Skåningarna öste på för en kvittering och plockade också ut målvakten. Närmare kom inte Rögle och Leksand kunde på nytt bärga en seger påhemmaplan. I och med seger avancerade Leksand en placering i tabellen och gick om just Rögle.

-Nu lämnar vi botten och tittar uppåt, sa målskytten Martin Karlsson till C-more efter matchen.

Nästa match för Leksand är på tisdag i Ängelholm, mot Rögle ånyo.

Matchfakta

Leksands IF–Rögle BK 3–2 (0–1, 1–0, 2–1)

Första perioden: 0–1 (1.35) Filip Karlsson (David Åslin, Bryan Lerg).

Andra perioden: 1–1 (24.41) Martin Karlsson (Alexander Ytterell, Joe Piskula).

Tredje perioden: 2–1 (47.30) Eric Castonguay (Jesper Ollas, Jon Knuts), spel fem mot fyra, 3–1 (52.53) Alexander Ytterell (Janos Hari, Eric Castonguay), spel fem mot fyra. 3–2 (55.58) Ludvig Rensfeldt (Jack Connolly).

Skott: 40–26 (14–11, 13–6, 13–9)

Utvisningar, LIF: 1x2. RBK: 7x2.

Domare: Linus Öhlund, Patrik Sjöberg.

Publik: 5003.

Mer läsning

Annons