Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SHL:s mål – bli topp två i ishockeyvärlden: "Tar nästa utvecklingssteg"

Med start nästa säsong träder det nya tv-avtalet in vilket kommer att generera större intäkter till SHL.
Nu meddelar ligan att de vill bli en av världens två bästa ligor när det kommer till det sportsliga och upplevelsen runt matcherna.
– Vi vill att SHL ska vara en av världens två bästa hockeyligor sportsligt och upplevelsemässigt, och arbetet med att genomföra strategin kommer att visa att vi är det, säger Växjö Lakers ordförande Michael Marchal i ett pressmeddelande.

Annons

Det kommande tv-avtalet är det största som skrivits för rättigheterna för att få visa SHL, något som gör att ligan i framtiden kommer att få mer intäkter än tidigare.

Och nu har de meddelat vad de kommer göra med den större kassakistan.

I en vision som ligan jobbat fram med alla 14 klubbar i ligan har de kommit fram till att SHL ska bli en av världens två bästa ligor när det kommer till det sportsliga och upplevelsemässigt.

- När SHL tar nästa utvecklingssteg är det glädjande med den uppslutning vi har från alla fjorton klubbar. Vår grund är att alla klubbar ges lika förutsättningar med sin del av SHL:s ekonomiska modell. Det är en styrka att landsort och storstad samverkar och SHL bidrar därmed till utveckling av elithockeyn i hela landet, säger SHL:s ordförande Anders Källström i ett pressmeddelande.

Till följd av de ökade intäkterna på centralt håll kommer klubbarna i SHL nu att få bidrag för att kunna utvecklas i enhet med de strategiska satsningar som ritats upp i visionen.

Ligan kommer att göra ett test av utvecklingsmodellen redan under pågående säsong innan de inför nästa säsong sparkar igång på allvar.

- Vi vill att SHL ska vara en av världens två bästa hockeyligor sportsligt och upplevelsemässigt, och arbetet med att genomföra strategin kommer att visa att vi är det, säger Växjö Lakers ordförande Michael Marchal i ett pressmeddelande.

SHL:s uppdrag enligt den nya visionen:

- Agera som en gemensam kraft för de 14 ägarklubbarna i sportsliga, kommersiella, mediala och säkerhetsrelaterade frågor.

- Utveckla SHL sportmässigt för att säkerställa kontinuerligt förbättrad kvalitet.

- Utveckla publikens upplevelse innan, under och efter evenemang.

- Samordna och administrera högsta ligan i svensk ishockey.

- Stötta SHL-klubbar i regionsutveckling för att säkra kompentens och kvalitet, samt för att öka intresset för svensk ishockey.

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Adam Johansson: "Titta här alla hockeyälskare – nu börjar Hockeypuls nya resa"

Hockeypuls jättesatsning på SDHL – sänder åtta matcher på 15 dagar: "Häftig hockeyfest"

► Hockeypuls på App Store

► Hockeypuls på Google Play