Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shell Express blir St1- station

Shells Express-station i Tvikstarondellen blir St1. Arbetet med att pågår för fullt och beräknas vara färdigt inom ett par dagar.

Annons

För två år sedan köpte finska St1 upp Shell i Sverige och har sedan dess etablerat över hela landet. Under sensommaren byggs 72 Shellstationer om till St1, varav tre i Dalarna, en av dem i Hedemora, som sedan tidigare har en St1- station vid Gussarvsrondellen.

På stationen kommer att finnas möjlighet att tanka bensin, diesel och E85.

St1 är unik i sin syn på fossila drivmedel, som de vill avskaffa.

− Vi vill vara med att driva utvecklingen mot fossilfria drivmedel i branschen vilket är den enda vägen att gå i framtiden. Vårt första mål är att bidra till att nå miljömålen om en fossilfri fordonsflotta 2030, och det tänker vi göra genom att producera etisk etanol lokalt i Sverige, precis som vi gör i sju små tillverkningsanläggningar i Finland sedan flera år. Nu väntar vi bara på långsiktiga spelregler från politikerna, säger Jonas Sidenå, VD.

Shell kommer dock att finnas kvar även i framtiden med bemannade stationer.