Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shell Express blir St1- station

Shells Express-station i Tvikstarondellen blir St1. Arbetet med att pågår för fullt och beräknas vara färdigt inom ett par dagar.

För två år sedan köpte finska St1 upp Shell i Sverige och har sedan dess etablerat över hela landet. Under sensommaren byggs 72 Shellstationer om till St1, varav tre i Dalarna, en av dem i Hedemora, som sedan tidigare har en St1- station vid Gussarvsrondellen.

På stationen kommer att finnas möjlighet att tanka bensin, diesel och E85.

St1 är unik i sin syn på fossila drivmedel, som de vill avskaffa.

− Vi vill vara med att driva utvecklingen mot fossilfria drivmedel i branschen vilket är den enda vägen att gå i framtiden. Vårt första mål är att bidra till att nå miljömålen om en fossilfri fordonsflotta 2030, och det tänker vi göra genom att producera etisk etanol lokalt i Sverige, precis som vi gör i sju små tillverkningsanläggningar i Finland sedan flera år. Nu väntar vi bara på långsiktiga spelregler från politikerna, säger Jonas Sidenå, VD.

Shell kommer dock att finnas kvar även i framtiden med bemannade stationer.