Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex medaljer för Borlänge Gymnastikklubb

Det blev en fantastisk start på tävlingssäsongen för Borlänge Gymnastikklubbs AG-gymnaster som kom hem med inte mindre än sex medaljer från helgens tävling Dalaklockan.

Annons

I lördags åkte tränarna Johanna Katrin och Anna Westerlund med fem gymnaster till höstens första tävling, Dalaklockan, i Falun. Tävlingen i kvinnlig artistisk gymnastik (AG) som arrangeras av Gymnastikföreningen Gymnos.

Ett åttiotal gymnaster från Borlänge, Falun, Hedemora, Leksand, Sandviken, Uppsala och Timrå samlades för att göra upp i de olika grenarna bom, barr, hopp och fristående. På förmiddagen tävlade steg 1-4 och på eftermiddagen de lite svårare stegen 5-7 samt Regionspokal och Rikspokal.

Redan på förmiddagen visade Borlängegymnasterna hög då klass Maia Luotsinen kammade hem bronset i mångkamp i steg 4, tätt följd av Elise Partelow.

I steg 4 tävlade totalt 13 gymnaster. Vann klassen gjorde systrarna Josefin och Julia Hedwall Aldskogius, Falu GK.

Framgången fortsatte på eftermiddagen för Borlänge GK då Engla Diffner Hellsten vann mångkampen i steg 5, silvret gick till Lovisa Davidsson och Ella Pettersson kom på fin en femte plats. Dessutom tog Engla hem grenseger i hopp, barr och fristående. I steg 5 tävlade totalt 12 gymnaster. Bronset gick till Sofia Wallfelt, Gymnos.

Med sex medaljer i bagaget var det fem glada och nöjda gymnaster och tränare så åkte hem till Borlänge på eftermiddagen. Nu väntar en intensiv träningsperiod innan nästa tävling går av stapeln i Leksand den 17 november.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel