Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex dalaorienterare i landslaget

Hela 27 löpare är uttagna i landslagets seniortrupp 2013.

2012 bestod det svenska seniorlandslaget i orientering av en elitgrupp (12 löpare) och en talanggrupp (12 löpare). 2013 är upplägget på ett annat sätt, då det blir ett seniorlandslag som består av 27 löpare (15 herrar och 12 damer).

Vi har ett landslag med etablerade världsstjärnor, några som har utvecklas mycket det senaste året, några nyblivna seniorer som vi vill ge extra stöd att utvecklas, säger förbundskaptenen Håkan Carlsson, som kommer att leda seniorlandslaget tillsammans med Anneli Östberg, i ett pressmeddelande.

I truppen finns nio löpare som var med och tog medalj vid antingen EM eller VM förra året.

Fyra löpare har tagit klivet från juniorlandslaget direkt in i seniorlandslaget. Kvartetten är Tove Alexandersson, Helena Karlsson, Martin Regborn och Johan Högstrand.

– Det finns en uttalad strategi att vi ska ha ett tätt samarbete och gemensamma aktiviteter tillsammans med juniorlandslaget, allt för att vi ska ha en röd tråd i vår verksamhet. Detta så att vi kan nå upp till vår målsättning om att vara världens bästa landslag över tid, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Totalt är sex löpare som representerar dalaklubbar uttagna.

2013 års stora mål för det svenska seniorlandslaget är VM i Finland som avgörs i juli.