Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ser ut att lämna Luleå – nu jagas forwarden av Leksand: "Försökte värva mig innan deadline"

Jacob Lagacé ser av allt att döma ut att lämna Luleå.
I stället kan forwarden hamna i Leksand.
– De försökte värva mig innan deadline, men Luleå ville inte släppa mig, säger han till Norrbottenskuriren.

För Plus-kunder: Vem vinner kvalet? Leksand mot Mora mer än bara hockey: "Jag tippar inte men jag tror och hoppas på..."

Det har blivit totalt 17 poäng på 51 matcher i Luleås tröja den här säsongen, för 27-årige Jacob Lagacé.

Nu bekräftarn kanadensaren att Luleå inte vill skriva nytt kontrakt och uppger själv att Leksand är ett av lagen som visat intresse.

– De försökte värva mig innan deadline, men Luleå ville inte släppa mig. Jag är öppen för erbjudanden. Jag vill absolut stanna i SHL. Det var en tuff säsong för mig mentalt, på många sätt. Men jag har lärt mig mycket och vuxit både som spelare och människa. Jag vill komma till ett ställe där jag har en chans att vara den spelare jag kan bli. Om det betyder att jag går till en mindre klubb och tar en löneminskning... Jag vill bara spela hockey och ha kul medan jag gör det, säger han till Norrbottenskuriren.

Den gången blev det aldrig någon affär på grund av klubben. Men han säger också att han inte är helt säker på om han hade lämnat vid just det tillfället.

– Jag ville stanna här och bevisa mig. Jag hade inte gjort mål på 60 matcher. Jag ville inte gå nånstans och fly från situationen. Jag ville stanna här. Jag ville göra det bästa jag kunde för att avsluta säsongen starkt.

Enligt honom erbjöd Leksand en stor roll. Något som kanske kan bli aktuellt nu efter säsongen, då hans kontrakt går ut efter säsongen.

– De ville ha mig, de erbjöd powerplay-tid och de erbjöd ett kontrakt för framtiden om jag presterade bra. Karriärmässigt hade det kanske varit bättre att flytta.

Enligt Lagacé finns i nuläget, precis efter säsongsslutet, inget erbjudande från Leksand. Däremot ska han hålla kontakt med flera SHL-klubbar.

För Plus-kunder: Så laddar Mora och Leksand inför daladramat