Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sensationsseger i Sverigepremiären

Skidsäsongen startade med en präktig skräll.

Emma Wikén är den enda nya åkaren i damlandslaget i längdskidor den här säsongen. Hon visade sin kapacitet direkt då hon sensationellt vann Sverigepremiären i Bruksvallarna på fredagen. Åsarnas 21-åriga stjärnskott vann 5-kilometersloppet i klassisk stil med 2,4 sekunders marginal till Charlotte Kalla. Ida Ingemarsdotter var trea, 9,3 sekunder bakom.

Dalatjejerna lyckades alltså inte nå pallen. Bäst var Moras Sofia Bleckur som hamnade precis utanför på fjärde plats. Därefter följde klubbkamraterna Anna Haag och Stina Nisson på platserna närmast.

Damernas förbundskapten Rikard Grip fick kvitto på att försäsongsträningen gått i rätt spår. De fem första i premiären var landslagsåkare. Den sjätte, Hanna Falk, kom 23:a men är renodlad sprinter och får chans på söndag att visa vad hon går för.

------------

Daniel Richardsson vann herrarnas premiärlopp över 10 kilometer i klassisk stil. Hudiksvallsåkaren var drygt fem sekunder före Marcus Hellner och drygt sex före Åsarnas Lars Nelson.
Sprintspecialisten Emil Jönsson, numera med IFK Mora som klubbadress, kom överraskande på sjätte plats, före distansåkare i landslaget som Jens Eriksson, Dala-Floda, (sjua), Fredrik Jonsson (nia) och Anders Södergren (12:a).

(TT-DT)

NY VERSION KOMMER