Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seniorboendet invigt

På tisdagen skedde det formella invigandet av det nya seniorboendet på Odd Fellowgatan i Vansbro. Som en extra poäng i invigningen medverkade förre riksdagsmannen Rolf Åbjörnsson.
Han är ordförande i SBO, som stått för kostnaderna av bygget.

Vansbrohem hade bjudit in till en lite högtidligare invigning och förutom tal av Torsten Larsson, ordförande i Vansbrohem och Rolf Åbjörnsson, bjöd de hyresgäster och personal på kaffe och tårta.

Rolf Åbjörnsson berättade att Statens bostadsomvandlingsaktiebolag kom till för några år sedan för att hjälpa kommunerna att få användning för sina bostadshus, till annat ändamål än traditionella bostäder.

– Vi har sedan starten varit med och byggt om cirka 800 lägenheter runt om i landets småkommuner och jag törs påstå att nästan allt är uthyrt, vilket jag är säker på att det kommer att bli även här i Vansbro, poängterade Åbjörnsson.

Formellt är det SBO som äger huset numera och Vansbrohem förvaltar det, SBO köpte huset för en krona och eftersom det bokförda värdet var något högre blev det på kort sikt en förlust.

– Men nu har vi ett mycket fint hus som SBO har satsat 22 miljoner kronor i, så det är verkligen något som vi kan vara glada för, summerade Torsten Larsson.