Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Semifinalrepris för Kais

På söndag bjuds det på en repris från semifinalmötet i våras då Pixbo besöker Unihoc Arena.
I april var laget från Mölnlycke ytterst nära att slå ut Kais, men annars är Pixbo drömmotståndare för Moralaget.
– Vi aldrig förlorat mot dem under ordinarie tid i seriespel, säger coachen Roger Jonsson.

Annons

I slutspel, och även under serien, kan man som bekant vinna matcher utan att ha avgjort under de första 60 minuterna. Det fick Kais erfara då de två första matcherna i semin båda slutade 8–7 till Pixbo.

– Vi förlorade en efter straffar och den andra i sudden, minns Jonsson.

Men liksom i kvarten mot Endre, där 1–2 i matcher vändes, vred sig Kais på nytt ur ett svårt läge och vann tre matcher i rad.

Det skickade Kais till en SM-final och dit vill man även kommande säsong. Förra helgen kom säsongens första nollpoängare för Kais, då regerande mästaren Iksu vann SM-finalreprisen med 7–4.

– Det var första perioden (2–0 till Iksu) som förstörde för oss. Det viktiga för oss är att vi tar med och lär oss av mindre bra insatser som den här, menar Jonsson.

Förhoppningsvis blir det full fart från början när tabellfyran Pixbo gästar serietvåan. Det brukar oftast bli målglada tillställningar när lagen möts och där Kais allt som oftast står som segrare.

Kais vann tre raka i semifinalen, men den senaste matchen vann faktiskt Pixbo.

– Det var en träningsmatch i september. Det var första gången sedan jag tog över damlaget som vi förlorat en match på försäsongen, men å andra sidan delas det inte ut medaljer på hösten.

När det gäller truppen fick Jonsson ett sms strax innan pratstunden med DT-sporten under torsdagen, att Elin Reinestrand var krasslig.

– Men jag hoppas det inte är nåt allvarligt och att hon kan vara med på söndag, säger Jonsson om Kaisbacken.

Än mer osäkert är det med Amanda Wall, som gjorde en titthålsoperation i ett knä för några veckor sedan. Hon har missat de tre senaste matcherna och är ett osäkert kort även inför söndagens drabbning.

– Jag hoppas få vara med så fort som möjligt, men helt hundra är inte knäet, säger en spelsugen Amanda.

– Jag vet inte hur bråttom vi ska ha med Wall. Vi är ju i den positionen att vi inte behöver chansa, så vi får se, säger Moracoachen om 21-åringens eventuella medverkan mot Pixbo.

Förre Moraforwarden Sara Helin gör sin andra säsong i Pixbo. 22-åringen har på sju matcher noterat elva (7+4) poäng och är näst bäste poänggörare, och målskytt, i sitt lag.