Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Selänne hjälte när Anaheim utjämnade

Annons

Förnedrade med 0_5 i senaste matchen, ett motståndarlag i toppform _ och bäste backen avstängd. Då gjorde Anaheim en stormatch och utjämnade semifinalserien mot Detroit.

Efter en stark slutperiod lyckades Anaheim vinna hemma mot Detroit med 5_3 i Stanley cup-slutspelet. Ställningen är nu 2_2 i matcher.

Anaheims stjärnback Chris Pronger var avstängd i nattens möte efter sin våldsamma tackling på Tomas Holmström i tredje matchen. Då klev finländske veteranforwarden Teemu Selänne fram och blev matchhjälte när han stod för två målgivande passningar och dessutom gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen.

De sex Detroit-svenskarna, som gjorde som de ville i 5_0-utklassningen hemma i Detroit, hade ingen stor afton i Kalifornien. Mikael Samuelsson blev ensam i poängprotokollet med en passningspoäng _ men hamnade i utvisningsbåset tre gånger. Två andra svenskar i utvisningsstatistiken var medelpadingarna Henrik Zetterberg och Samuel Påhlsson som visades ut sedan de gruffat med varandra i slutsekunderna.

Den femte matchen spelas på söndag i Detroit.

TT

Mer läsning

Annons