Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Selakovic medger oriktiga uppgifter

Annons

IFK-spelaren Stefan Selakovic medgav att han gav oriktiga uppgifter i polisförhör när rättegången mot honom och två före detta IFK-ledare i dag gick in på sin tredje dag.

De tre står åtalade för ekonomiska brott i samband med spelaraffärer. Selakovic säger att han lämnade de oriktiga uppgifterna för att skydda sig själv, inte för att skydda någon annan. Han förklarade att han var orolig och rädd.

På en fråga från åklagarsidan framgick det att Selakovic inte riktigt förstod vad han var misstänkt för.

Stefan Selakovic fick ju för mycket pengar utbetalt när han fick sin sign-on-fee. Sex miljoner kronor i stället för 4,2 miljoner. 400|000 kronor skulle till agenten och resten skulle föras vidare till kassören Jan Nilsson. Mats Persson hade sagt att det var okej att göra på det sättet.

Åklagaren undrade om inte Stefan Selakovic efter det första tillslaget, när man gjorde razzia hos Peter Ijeh och brottsmisstankarna uppstod, började fundera över om det kunde vara något fel med att han fått för mycket pengar utbetalt. Läste han inte tidningarna och funderade?

Han läste inte så mycket tidningar och tänkte inte så mycket på det. Han tyckte synd om Peter Ijeh. Men när han fick se det ändrade kontraktet, att Mats Persson hade strukit över 4,2 miljoner och skrivit sex miljoner i stället, började han fundera och ifrågasätta.

Senare i dag hörs Sealakovic medåtalade, kassören Jan Nilsson.

I går förhördes den åtalade förre klubbdirektören Mats Persson, och två tillresta vittnen som man inte ville ändra tiden för.

Åtalet mot Nilsson och Persson omfattar en rad punkter, bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Selakovic är åtalad för en mindre roll, bland annat grovt penninghäleri och medhjälp till grovt försvårande av skattekontroll. Alla tre förnekar att de gjort något brottsligt.

Anklagelserna mot Selakovic handlar om hur det gick till när IFK Göteborg återbetalade 1,3 miljoner kronor som ersättning för att Jan Nilsson, med aktier, betalat anfallaren Peter Ijehs sign-on-fee i slutet av 2003.

Nilsson fick ersättning via Selakovic när denne skrivit på för IFK i januari 2005. Mats Persson gav order om att 1,3 miljoner extra skulle betalas till Selakovic, som sedan instruerades att föra dem vidare till Jan Nilssons bankkonto.

TT

Mer läsning

Annons