Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sejouren i Modo över

I augusti i fjol tog Patrik Cedergren familjen och flyttade till Mora från Borlänge.
Han hade funderingar på att lägga av med hockeyn, men i stället fick han chansen att vara med om karriärens första SM-slutspel.
– Det har varit grymt kul, säger Patrik om elitserieäventyret.

När Skellefteå slog ut Modo med 4–2 i SM-kvartsfinalen blev det också tack och hej till elitserien för Cedergren. Åtminstone valde Modo att inte förlänga kontraktet med 24-åringen från Borlänge.

– Vi får se vad det blir. Det här är så kul och mitt mål är att få spela hockey på heltid, säger Patrik om framtiden.

Redan då han som junior spelade i MIK-tröjan fick han känna på spel i elitserien, dock i sparsam form.

En knäskada säsongen 2008/09 innebar att det bara blev 27 allsvenska matcher med Mora den vintern. Därefter följde ett par år i division 1 med moderklubben Borlänge.

När han på grund av jobb tog familjen, flyttade till Mora och skaffade hus, i slutet av förra sommaren var han beredd att ge upp hockeykarriären.

– Ja, jag visste inte alls om jag skulle spela hockey, berättar han.

Men så började han i IFK Ore, konkurrent till moderklubben. Men det blev bara tolv matcher i Furudalsklubben innan Cedergren återvände till Borlänge.

– Jag jobbade åt en firma som sanerar efter bränder och vattenskador. Firman ville ha en depå i Mora, men det var dåligt med jobb här, så då började jag jobba i Borlänge igen. Om det inte hade varit för jobbet, skulle jag ha blivit kvar i Ore.

Men i januari gick pojkdrömmen i uppfyllelse, när ett skadedrabbat Modo hörde av sig och ville ha Borlängebacken.

– Det kom som en chock, men grymt kul att man fick chansen.

Han började med att få ta emot pris som Modos bäste spelare i de två första matcherna. Totalt blev det 14 elitseriematcher, en assistpoäng och fyra minuter på botbänken, samt att han noterats för två matcher i slutspelet mot Skellefteå.

– Jag fick mycket speltid i början, men mindre mot slutet. Visst var det ett stort steg från division 1 till elitserien, men det gick förvånansvärt bra.

Så bra att Patrik hoppas få fortsätta spela hockey på heltid.

– Ja, nu är det bara att köra på, det här är skitkul, konstaterar tvåbarnspappan.

Du bor ju i Mora, så då vore det väl lämpligt att åter spela för den klubb du representerat under fem säsonger?

– Jag har inte haft någon kontakt med Mora, men visst skulle det vara jättekul om det blev så, säger den forne MIK-backen.