Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segraren Lindgrens proffsstall läggs ner

Först vann Emil Lindgren den femte etappen i sexdagarstävlingen i Malaysia.
Sedan fick han beskedet att hans proffsstall, Rabobank, läggs ner.
– I dagsläget vet jag inget mer än det som står att läsa på nätet, säger Lindgren.

I skuggan av Lance Armstrong-härvan skördas nya offer och nu är det klart att holländska storstallet Rabobank drar sig ur cykelsporten efter 17 år.

"Vi är inte längre övertygade om att den internationella professionella cyklingen kan göra sporten ren och rättvis", säger styrelsemedlemmen Bert Bruggink i ett pressmeddelande.

Vad som händer med stallets cyklister är i dagsläget oklart, men klart är att den holländska bankens namn inte längre kommer att förknippas med cykelsporten på professionell nivå.

– Vad som händer nu står skrivet i stjärnorna, men jag har kört bra i år och är inte alls orolig inför framtiden. Vi ska ha ett möte med Rabobank nästa vecka och det kan ju hända att ledningen kör vidare i en ny satsning, säger Säterkillen.

Emil Lindgren har gjort fina resultat i år och visar också att formen är fortsatt god i säsongens sista tävling.

På fredagen vann Lindgren den femte etappen i sexdagarstävlingen i Langkawi, ett cross country-lopp på 6x4 kilometer, och är kvar som fyra i sammandraget inför lördagens avslutande etapp.

Lindgrens lagkompis i Rabobank, Fabian Giger, slutade tvåa på etappen och behåller totalledningen.

– Målet för stallet är att Giger ska vinna, men det var en skön bonus för mig att få vinna den här etappen.