Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segrar för Orsa och Skedvi/Säter

Resultat från ett par matcher i hockeytvåan:

Annons

Orsa–Söderhamn/Ljusne

6–5 e. förl. (1–2, 1–2, 3–1, 1–0)

Målen, Orsa: Magnus Spångmyr, Tobias Olofsson, Richard Bäcklund, Emil Folke, Alexander Carlsson, Jesper Jacksson.

Om matchen: Söderhamn/Ljusne var Orsas första motståndare i hockeytvåan den här säsongen.

Och det var gästerna från Hälsingland som började matchen bäst, och efter två spelade perioder hade de ryckt åt sig en 4–2-ledning.

Orsa spelade nervöst och lite krampaktigt i de två första perioderna.

Men i tredje blev det bättre och det var hemmalaget som dominerade matchbilden.

Vid full tid visade resultattavlan 5–5, och matchen gick till förlängning där Jesper Jacksson såg till att Orsa i alla fall fick med sig två poäng från premiären.

SSIF–Smedjebacken

5–2 (3–0, 1–2, 1–0)

Målen, SSIF: Anton Eriksson, Erik Pers, Emil Persson, Henrik Westling, Simon Eriksson. Smedjebacken: Daniel Fjärdsmans, Mattias Bergström.

Om matchen: Smedjebacken svarade för en bra insats borta mot topptippade SSIF. Hemmalaget grundlade dock segern redan i den första perioden. Gästerna fick ett visst häng i mittperioden genom två mål i powerplay. Smedjebacken hade också lägen till att kvittera till 3–3, bland annat ett friläge. I den sista satsade Smedjebacken allt på ett kort och tog ut sin målvakt. Det utnyttjade SSIF till att sätta sitt femte mål i tom bur.