Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segrar för Orsa och Skedvi/Säter

Resultat från ett par matcher i hockeytvåan:

Orsa–Söderhamn/Ljusne

6–5 e. förl. (1–2, 1–2, 3–1, 1–0)

Målen, Orsa: Magnus Spångmyr, Tobias Olofsson, Richard Bäcklund, Emil Folke, Alexander Carlsson, Jesper Jacksson.

Om matchen: Söderhamn/Ljusne var Orsas första motståndare i hockeytvåan den här säsongen.

Och det var gästerna från Hälsingland som började matchen bäst, och efter två spelade perioder hade de ryckt åt sig en 4–2-ledning.

Orsa spelade nervöst och lite krampaktigt i de två första perioderna.

Men i tredje blev det bättre och det var hemmalaget som dominerade matchbilden.

Vid full tid visade resultattavlan 5–5, och matchen gick till förlängning där Jesper Jacksson såg till att Orsa i alla fall fick med sig två poäng från premiären.

SSIF–Smedjebacken

5–2 (3–0, 1–2, 1–0)

Målen, SSIF: Anton Eriksson, Erik Pers, Emil Persson, Henrik Westling, Simon Eriksson. Smedjebacken: Daniel Fjärdsmans, Mattias Bergström.

Om matchen: Smedjebacken svarade för en bra insats borta mot topptippade SSIF. Hemmalaget grundlade dock segern redan i den första perioden. Gästerna fick ett visst häng i mittperioden genom två mål i powerplay. Smedjebacken hade också lägen till att kvittera till 3–3, bland annat ett friläge. I den sista satsade Smedjebacken allt på ett kort och tog ut sin målvakt. Det utnyttjade SSIF till att sätta sitt femte mål i tom bur.