Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segrar för Falu FK och Korsnäs

Falu FK tog sin andra raka trepoängare när laget slog Brynäs med 2–1 på bortaplan. Något som tränaren Amir Azrafshan beskrev som "en riktig seger" då han inte alls var nöjd med insatsen efter vinsten mot Hille i förra omgången.
– Idag kan vi verkligen glädjas på riktigt då vi gjorde en riktigt bra match till skillnad mot senast, säger han.

Det ser ut att ha lossnat för Falu FK. Tränaren Amir Azrafshan var nöjd efter matchen mot Brynäs, som avgjordes först i den 87:e minuten, då Njogu Demba Nyrén satte slutresultatet 2–1.

– Vi spelar en positiv fotboll, den vi vill spela och då är det extra härligt när poängen trillar in också, säger Azrafshan, som erkänner att det har varit tungt när resultaten inte gått som laget önskat under säsongen:

– Vi har inte gjort någon hemlighet av att vi hade som målsättning att gå upp. Vi har egentligen inte gjort något annorlunda under säsongen utan fortsatt att nöta på med den fotboll vi vill spela. Grabbarna har stora krav på sig, så det kan vara att det blivit lite tungt mentalt när poängen inte ramlat in. Vi gjorde egentligen ingenting annorlunda i den här matchen heller, skillnaden var att vi fick till det där lilla extra som vi inte fått i flera av matcherna under året, summerar Azrafshan, som nu blickar framåt med tillförsikt.

– Det är lätt att vara efterklok, men nu jobbar vi vidare med en match i taget. Vi tar en positiv känsla med oss från den här matchen.

Lokalkonkurrenten och serietvåan Korsnäs hänger kvar på kvalplatsen efter en klar hemmaseger med 3–0 mot Kubikenborg.

– Vi gör ingen jättematch, men insatsen är stabil och det bevisar att vi har en hög lägstanivå. Vi är effektiva och tar vara på de lägen vi får, säger tränaren Magnus Ek.

Efter att kaptenen Oskar Wallen-Ljunggren nickade in 1–0 lossnade knutarna. Strax innan paus förvaltade Glen Edman ett friläge och slog resolut in det psykologiskt viktiga 2–0-målet innan Mikael Lindemo satte slutresultatet 3–0 i den andra halvleken.

Tvåa i serien, bara en poäng efter Valbo som väntar på bortaplan i nästa match, men tränaren Magnus Ek pekar på vikten av att behålla fokus och inte tänka på tabellen när fyra matcher återstår.

– Vi har allt i egna händer för att ta förstaplatsen och det är åtta halvlekar fotboll kvar. Det kommer att krävas att vi presterar på den nivå vi vet att vi har i oss. Klarar vi det så ska det här gå bra, säger han.

Tabellfyran Forssa var det enda dalalaget som fick nöja sig med en poäng efter att ha spelat 2–2 på bortaplan mot Hille. Forssa vände ett 0–1-underläge till ledning 2–1 innan halvtid, men ett hemmamål i den andra halvleken gjorde att lagen fick dela på poängen.