Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger utan skönspel för Falu IF

Seger med 6–4 i premiären mot Enköping.

Men Falu IF:s tränare, Göran "Flygis" Sjöberg, var rejält missnöjd med spelet.
– Jag har aldrig sett ett lag ta så många felbeslut som vi gjorde i dag, säger "Flygis".

Annons

Över 500 personer – en riktigt bra publiksiffra – hade kommit till Lugnets ishall för att se FIF:s seriepremiär.

De fick med sig en hemmaseger, men spelet lämnade stora frågetecken efter sig.

Ett långa stunder odisciplinerat hemmalag tillät Enköping få iväg 44 skott på mål och FIF-målvakten Mikael Gråbo, nyförvärvet från Hedemora, fick flera gånger visa sin klass.

– Andreas Öberg gör det väldigt bra och är vår klart bästa spelare, tillsammans med Gråbo. Jag får hoppas att vårt dåliga spel berodde på att det var premiär, för det har sett riktigt bra ut både i matchen mot Västervik senast och på träningarna.

Nu fanns det också ljusglimtar i hemmaspelet, framför allt i offensiven, där i första hand kedjan med Anders Lövdahl, Rasmus Sandström och Fredrik Näslund, bjöd på några riktigt läckra mål.

Lövdahl gjorde fem poäng i matchen och hans framspelning till Erik Lundins 4–4-mål i numerärt underläge var av bästa märke.

Det målet, tillsammans med Fredrik Näslunds 5–4-mål med drygt en minut kvar av den andra perioden, blev matchavgörande.

– Vi gjorde ju några fina mål och även om vi inte spelade bra så är det en styrka att vinna. Sådana här matcher förlorade vi tidigare.