Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger och diskning i GT-premiären

Seger i lördagsracet och på väg mot en ny topplacering i söndagsracet. Men misstag vid depåstoppet gjorde att Daniel Haglöf och Peter Poker Wallenberg diskvalificerades från söndagens race i Swedish GT.
– Vi lämnade depån en halv sekund för tidigt, förklarar Daniel Haglöf.

Annons

Swedish GT hade säsongspremiär i samband med STCC i Anderstorp den gångna helgen. Regerande mästarna Daniel Haglöf och Peter Poker Wallenberg inledde säsongen som den förra såg ut mest hela tiden, med seger på lördagen.

Dock var det inte lika glada miner efter söndagens race. I samband med depåstoppet och förarbytet förvandlades en ny topplacering till en nollpoängare. Bilen måste stå still i depån exakt 1 minut och 21 sekunder men Haglöf körde ut efter 1 minut och 20,5 sekunder… Straffet blev en drive through men det beskedet missade Haglöf, dels för att radion i bilen gick sönder vid depåstoppet.

Men Haglöf missade också att tävlingsledningen visade skyltar om det utdömda straffet.

– Jag jagade (Fredrik) Larsson och såg inte skyltarna. Hade jag gjort det hade jag självklart tagit straffet, vi hade ändå blivit tvåa. Men nu blev vi diskade, konstaterar Haglöf och han är självkritisk.

– Veckan innan Anderstorp var väldigt intensiv och vi var helt enkelt inte tillräckligt bra förberedda när det gäller GT, säger Haglöf.

Haglöf-Wallenbergs största konkurrenter om titeln, Fredrik Larsson och Ingvar Mattsson, vann söndagsracet och var tvåa i lördagsracet.

Lars I Eriksson