Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger för Mora när NHL-målvakten blev lurad

Mikael Wikstrand, Morabacken, håller målformen.
Mot Tingsryd räddade han segern med en finurlig straff som lurade NHL–målvakten Viktor Fasth kapitalt.
Matchen gick till straffavgörande och Morasegern skrevs till 2–1.

– Det här var bra, absolut, att ta två poäng på bortaplan, sade Moratränaren Patrik Wener till Viasat.

Därmed har Mora tre segermatcher i rad.

Den första perioden blev mållös men gick spelmässigt till Mora.

– Vi trodde att de skulle storma oss i den första perioden. Men de gjorde inte det och vi hade kunnat gå ännu hårdare framåt då.

Mora hade ett par bra lägen för mål, bland annat kom bröderna Kopitar två mot en men Anze fick inte fram passningen till Gasper. Jens Holmström hade öppet mål men fick inte riktig träff på pucken från nära håll.

Mora behöll trycket i inledningen på den andra perioden och det resulterade i den tredje minuten. Tobias Ericsson fick fritt skottfält mitt framför mål efter ett bra anfall och hans slagskott gick lågt på Viktor Fasths plockandhandssida.

men efter det tappade Mora lite av farten, blev stillastående i egen zon och började slarva runt egen kasse och runt egen blålinje. Det bidrog till att Tingsryd kunde kvittera med dryga fem minuter kvar av den an dra perioden.

Då var det darrigt i Morazonen och Tom Nilsson och Tyler Gotto var de värsta syndarna vid kvitteringen.

– Tyvärr gjorde vi en sämre andraperiod och tappade tempo.

I den tredje var Mora tillbaka i spelet från den första perioden.

– Vi hade pratat om att få ned pucken djupt i deras zon och få med våra backar i anfallen.

Det lyckades Mora bra med och gästerna var de som vågade gå för en seger under ordinarie speltid. I den sista perioden fick också Mora chansen till sitt första powerplay i matchen. men det varade bara 14 sekunder. Sedan åkte Mattias Beck ut på en tvåminutare.

Mora var i stället bra i boxplay och klarade av två numerära överlägen där Tingsryd inte tilläts skapa så värst mycket.

I straffavgörandet satte Mikael Wikstrand den första straffen. Tingsryd bommade sina och Anze Kopitar hann också lura Viktor Fasth med en fräckis mellan benen.

Viktor Fasth, omskriven NHL-målvakt, hade denna dag sin överman i Moras Ervins Mustukovs som räddade drygt 96 procent av skotten. Fasth nådde bara drygt 94 i räddningsprocent.