Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segelflygare tävlade i precisionslandning i Dala-Järna

Det var en spännande tävling med segelflygplan som avgjordes i Dala-Järna i lördags. 17 piloter tävlade om att landa med största möjliga precision.

INSÄNT. Det är en tävling som hålls årligen i nästan varje flygklubb. För året nappade Borlänge Flygklubb på inbjudan från Västerdalarnas Flygklubb att delta. Tävlingen går ut på att landa så nära en bestämd linje som möjligt.

Några ungdomarna gjorde bra resultat. I första omgången landade Erik Haglöf 0,4 meter från linjen vilket innebar 0,4 straffpoäng (strp), Bengt Larsson låg tvåa med 0,7 strp och Hans Östervall trea med 1,1 strp. Men Per Leijström landade exakt på linjen.

En av förhandsfavoriterna, Johan Gustavsson, låg femma efter första omgången med 4,8 strp. När Johan Gustavsson nollade i andra omgången blev spänningen stor inför Per Leijströms landning. Men Per nollade sensationellt även i andra omgången och tog hem segern.

Resultat: 1) Per Leijström, Borlänge FK, 0,0, 2) Johan Gustavsson, Västerdalarnas FK, 4,8, 3) Bengt Larsson, Västerdalarnas FK, 5,1, 4) Bertil Bergsten, Västerdalarnas FK, 16,5.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel