Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seedorf sänkte Bayern

Annons

Ett vackert mål och en genial klackspark av Clarence Seedorf sänkte Bayern München och gav Milan en plats i Champions league-semifinalen, efter bortaseger med 2_0.

Som väntat gick även Liverpool vidare, efter 1_0 mot PSV Eindhoven.

Mötet mellan Milan och Bayern München på San Siro i förra veckan slutade 2_2, vilket gav hemmastarka Bayern München ett bra utgångsläge inför returen. Men Milan, som varit märkligt svagt på bortaplan i den här upplagan av Champions league, ville annorlunda.

Hemmalaget inledde visserligen bäst, men efter en knapp halvtimmes spel blixtrade Milan och mittfältaren Clarence Seedorf till. Holländaren fick bollen i mitten strax utanför straffområdet, fintade bort backarna och placerade bollen vackert och otagbart i målvakten Oliver Kahns högra hörn.

Bara fyra minuter senare bjöd Seedorf med en klackspark på ett friläge som Filippo Inzaghi enkelt förvaltade till 2_0 efter att ha sprungit ifrån Bayernförsvaret. Just Inzaghi, som in i det sista varit osäker på spel på grund av en lårskada, var mycket pigg i den första halvleken och hade flera bra chanser både före och efter sitt mål.

Efter paus växlade Milan ner och satsade på defensiven, varpå Bayern München tog ett allt fastare grepp om matchen. Men mål blev det inte, utan ett nytt misslyckande för den tyska storklubben, som inte tagit sig förbi kvartsfinalskedet i Champions league sedan 2001.

Milan får nu möta Manchester United i semifinalen och blir det enda icke-engelska laget i turneringens slutfas. Efter onsdagskvällens andra kvartsfinal, mellan Liverpool och PSV Eindhoven, stod nämligen som väntat engelsmännen som vinnare och får i semifinalen ta sig an Chelsea.

Liverpool hade 3_0 att gå på från första mötet och hade dessutom hemmaplan _ en på förhand rätt hopplös uppgift för holländarna. Och visst vann engelsmännen också hemmamötet, även om det dröjde till den 67:e minuten innan Peter Crouch gjorde segermålet.

TT

Mer läsning

Annons