Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se VM-hjältarnas hälsning till statsministern – och Avesta: "Skrik så ni inte har några röster kvar"

Runt 1 000 Avestabor skickade tillsammans med statsminister Stefan Löfven en hälsning till svenska fotbollslandslaget – och fick svar.
– Stort tack till statsministern, Avesta, hela svenska folket och alla som stöttar oss, säger Isaac Kiese Thelin i klippet.

Läs mer om statsministerns besök i Dalarna [+]:

Stefan Löfven på plats i Avesta – hyllade blågult och kommunens föreningsliv: "Aldrig sett detta någon annanstans"

Statsministern satsar på turné genom Dalarna istället för mingel i Almedalen – "Jag menar att politiken blivit alltför storstadsfixerad"

Bli Pluskund för bara en krona här

Det var feststämning i sportparken i Avesta på måndagen när statsminister Stefan Löfven (S) var på besök och bland annat träffade representanter från idrottsrörelsen.

Statsministern höll ett tal i parken, som dagen till ära var fylld med blågula tröjor då omkring 1 000 Avestabor passade på att skicka en hälsning till det svenska VM-laget i fotboll.

Och något oväntat fick man en hälsning tillbaka. I en video som publicerats på Stefan Löfvens officiella Facebook-sida syns stjärnor som John Guidetti, Jimmy Durmaz och Isaac Kiese Thelin hälsa tillbaka.

– Vi vill tacka alla svenska fans, alla ni i Avesta och statsministern för att ni hejar fram oss, säger John Guidetti i klippet.

Guidetti uppmanar även alla fans att "skrika så ni inte har några röster kvar" under morgondagens åttondelsfinal mot Schweiz.

Se spelarnas hälsning till Avesta och alla svenska fans i tv-klippet:

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här