Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se livesändningen i efterhand från Tough Race i Borlänge

Hinderbanetävlingarna arrangerade av Tough Race Sweden i Borlänge på lördagen avgjordes i hällregn. Skyfallet skapade extra leriga banor och hala hinder, men det stoppade varken tävlande eller åskådare. "Ju lerigare desto bättre" tyckte många.

Det var många tappra tävlande på plats under Tough Race Sweden; både elit, motionärer och barn. Tävlingarna kombinerar terränglöpning med klassisk hinderbana där hindrerna både är naturliga och uppbyggda. Simning är också ett delmoment.

I det åtta kilometer långa Originalloppet var det några av de favorittippade som tog hem vinsterna i elitklasserna. Sara Trolte från Uppsala, som även gick långt i årets upplaga av TV4:s Gladiatorerna, vann damklassen. På herrsidan segrade Umeåbon Ludvig Werkmäster.

Tuff träning som innefattar hinderbanor har under de senaste åren blivit en växande trend. Tävlingsledaren Henrik Josefsson är därför inte förvånad över den stora uppslutningen under lördagens tävlingar trots besvärliga väderförhållanden.

- Jag tror att folk vill göra något annorlunda. De vill komma från kontoret, röra på sig och få en ursäkt för att smutsa ned sig lite, säger Henrik Josefsson.