Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongens andra Brynässeger mot Leksand

Det är bara tre veckor sedan Brynäs besegrade Leksand i Gavlerinken med 2–0.
På onsdagskvällen var det dags igen för ny seger i Gävle/Dala-derbyt. Den här gången blev det 4–3 – och ett riktigt dramatiskt slut.

Annons

Brynäs rivstartade med 1–0 redan innan första minuten var spelad. Men sen hackade spelet och Leksand var det bättre laget i den första perioden.

– Kan tycka att vi borde haft ledningen med ett eller ett par mål efter första, menar Leksands tränare Alexander Eriksson.

Men istället för ledning var det förra Leksandsspelaren Emma Murén som kvitterade för Brynäs till 2–2.

Emma Murén, som kom till Brynäs från Leksand den här säsongen, jublar efter att ha kvitterat till 2–2 mot sitt gamla lag.

I den andra perioden tog Brynäs över och strax efter att Shelby Bram satt sitt fjärde mål för säsongen fram till 3–2 skadade sig Leksands målvakt Denise Reuterström så illa att hon tvingades bryta.

– Hon har haft problem med knäet tidigare och fick en ny smäll där, förklarar Alexander Eriksson,

In kom Lina Eriksson som fick en olycklig start och släppte in ett av de första skott hon fick på sig.

4–2 till Brynäs och trepoängaren såg säker ut. Men med knappt fem minuter kvar av matchen reducerade Leksands Sofia Engström till 4–3 och det blev lite nerv in i slutet.

– Tycker du? Jag tyckte det var lugnt. Vi har många som visar Brynäshjärta och slänger sig och täcker skott, säger Jessica Adolfsson.

Leksands målvakt Denise Reuterström skadade sig olyckligt strax efter Brynäs 3–2-mål och Lina Eriksson fick ersätta.

Jessica är Brynäs färskaste landslagsspelere. På lördag reser hon tillsammans med målvakten Sara Grahn och centern Anna Borgqvist till fyrnationsturneringen i Finland där Leif Boork och Olof Östbloms Damkronor ska möta USA, Kanada och Finland.

– Det är en ära att ha fått den här chansen. Jag är hedrad att få sätta på mig landslagströjan och ska göra mitt bästa. Det känns som att det är dags att ge mig på nästa steg, ska försöka spela till mig en plats i landslaget, säger 18-åringen.

Nästa säsong väntar OS, i februari 2018, och Brynäsbacken har siktet inställt.

– Det här är första steget mot det, sen får vi se hur det går.

I Leksand finns inga spelare uttagna till landslaget den här gången. När SDHL startar om igen efter uppehållet får de dock en ny chans att besegra Brynäs. Då möts lagen i Leksand.

Brynäs och Lina Bäcklin var skäret före Leksand från mitten på matchen och framåt.

SDHL

Brynäs–Leksand 4–3 (2–2, 2–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (0.59) Anna Borqvist (Josefine Holmgren), 1–1 (1.38) Sofia Engström (Ilze Bicevska, Emelie Berlin), 1–2 (13.01) Madeleine Hall, spel fem mot fyra, 2–2 (15.52) Emma Murén (Betty Jouanny).

Andra perioden: 3–2 (13.30) Shelby Bram (Anna Borgqvist), spel fem mot fyra, 4–2 (17.11) Felicia Meyer (Lina Bäcklin, Emma Murén).

Tredje perioden: 4–3 (14.38) Sofia Engström (Iveta Koka).

Skott: 34–37 (11–17, 17–11, 6–9)

Utv, BIF: 4x2. LIF: 3x2

Domare: Alexander Jidemo, Gävle.

Publik: 85

Mer läsning

Annons