Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand vände och vann mot HV71 efter makalös upphämtning

Efter en stark seger mot Linköping i LRF-hallen under lördagen skulle Leksands damer följa upp med ännu en skalp mot HV71 under söndagen. Men det skulle visa sig svårare än väntat. Matchen avgjorde först i förlängning efter att Leksand stått för en enorm upphämtning i tredje perioden.

Annons

Matchens inledande period kan närmast beskrivas som en avslagen läskedryck. Få gillar den när den konsumeras, ännu färre skulle vilja konsumera mer av samma dryck.

Hemmalaget Leksand var ändå det lag som såg mest inspirerat ut, trots att även de gick på sparlåga. Iveta Koka ramlade genom HV71-försvaret ett par gånger, men varken hemmalaget eller gästerna hade vassa verktyg nog att spräcka den målnolla som båda målvakter fredade sån röda målburar väl.

– Vi gör en helt okej första period. Vi håller oss tighta i försvarsspelet och skapar någon chans framåt. Det står 0–0 så vi är med, säger Leksands tränare Alexander Eriksson efter matchen.

Den första perioden var en avslagen tillställning i LRF-hallen.

0–0 och gäspningar efter den första perioden. Med tanke på det kom det nog som en smärre chock när gästerna petade in några liter diesel i systemet i pausvila och satte upp en dödlig fart redan från nedsläpp. 0–1 kom efter en dryg minut när Chelsea Peterson gjorde sitt första för dagen bakom en nedslagen Denise Reuterström.

Alexander Eriksson tog sedan time out och hoppades på att laget skulle kunna limma ihop det spruckna segerhoppet efter en minuts taktiksnack. Men tyvärr för hemmalagets del hjälpte avbrottet föga. HV71 fortsatte att ligga tätt på Leksandsspelarna och tog tillvara på samtliga misstag. 0–2 tillkom efter onödigt risktagande på offensiv blå och 0–3 efter passivt försvarsspel i boxplay.

Efter deras tredje mål i matchen backande gästande HV71 hem och tillät Leksand att åter ta upp kampen. Hemmalaget mäktade dock inte med att få in någon puck i mellanakten, så hoppet var inte stort inför tredje.

– Vi faller ihop i den andra perioden. HV gör det bra men de tar vara på vårt slarv, vi ger bort ett mål.

Iveta Koka firar ett av sina två mål under ordinarie tid.

Väl i matchens avslutande period föll gästerna tillbaka och hemmalaget växlade upp i sin offensiv. Spelet var rakare och skotten mer distinkta.

Lagets stora målproducent gav publiken i LRF-arena en strimma hopp när hon nio minuter in i perioden gjorde reduceringsmålet till 1–3 på assist från Ilze Bicevska. Tre minuter senare stänkte hon dit sitt andra mål och den avslagna period som publiken såg under i inledning av matchen hade omvänts till nervkittlande slutminuter.

Så skulle det sedan ske. Det hela arena väntat på sedan Koka gav dem hopp. 3–3-målet som fick publiken att koka, signerat Liga Miljone i den 19:e minuten. Målet som tog matchen till förlängning.

– I tredje så är vi det bättre laget och är grymt starka som kommer ikapp. Vi sätter våra chanser och tar det till förläning.

När förlängningen drog igång märktes det tydligt vilket lag som hade momentum. Madeleine Hall avgjorde efter endast en minut och tjugosju sekunder in.

– Jag sa till spelarna att nu är HV darriga och det ska vi utnyttja, och det gjorde vi. Det var en riktigt skön vinst. Två vinster på två dagar är ett kvitto på att vi gör något bra.

Leksand–HV71 4–3(0–0, 0–3, 3–0, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (21.10) Chelsea Peterson(Fanny Rask), 0–2 (28.42) Chelsea Peterson, 0–3 (30.18) Sanna Ågestedt(Fanny Rask) i numerärt överläge.

Tredje perioden: 1–3 (49.00) Iveta Koka(Ilze Bicevska), 2–3 (52.57) Iveta Koka(Sofia Engström), 3–3 (58.36) Liga Miljone(Hanna Sköld, Jeanette Langsager)

Förlängning: 4–3 (61.27) Madeleine Hall (Iveta Koka, Maja Nyhlén-Persson)

Skott: 38–34 (15–6, 9–12, 14–1. 1–1)

Utvisningar, LIF:3 x 2, HV71: 4 x 2

Mer läsning

Annons