Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätter pris efter eget huvud

Alla som har betalningsanmärkning får inget nätabonnemang om man inte lägger upp en deposition hos Dala Energi. Man ska deponera sex månaders elförbrukning vilket kan bli en ganska hög summa. Sedan ska man betala elräkning punkligt i åtta månader. Det är tydligen ett ganska vanligt krav hos elbolagen.

Man sätter alltså antalet månader och tiden för räkningar efter eget huvud och inte efter nätbolagens regler och de båda skiljer sig åt en del.

Elbolagen får ta ut sex månaders elförbrukning och åtta månaders elräkning enligt Nät 2009 kapitel 5 o 6, men nätbolagen får bara ta ut fyra månaders förbrukning och sex månaders elräkningar enligt Nät 2012 kapitel 5 o 6 och Dala Energi är ett nätbolag.

När man försöker att påpeka detta så är det som att tala till en vägg. De har ju monopol på nätet så man kan ju inte vända sig någon annanstans.

Missnöjd och lurad

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare