Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt press på bankerna!

Möjligheten att sänka sin bolåneränta är ett hett ämne som engagerar många. Det fick Borlängerådgivaren Tony Nyberg många bevis för sedan han på fredagen medverkat i Nyhetsmorgon på TV 4. Hundratals intresseanmälningar med e-post och telefonen på kontoret i Borlänge som går het ger besked om behovet av hjälp med ränteförhandlingarna.

– Jag tror att vi fick en reaktion från banker och privatpersoner. Det verkar som budskapet nått fram, konstaterade Tony Nyberg på fredagsförmiddagen. Han gjorde det under hemresan efter fredagens medverkan i Nyhetsmorgon.

Sänkningen av reproräntan och bankernas ovilja att följa efter och sänka bolåneräntan var ämnet för fredagens Nyhetsmorgon. Tony Nyberg driver företaget Svenska Finans och Kreditrådgivarna med huvudkontor i Borlänge. Från start gjorde Tony Nyberg klart att han ville sätta press på bankerna. Målet var att skapa bättre räntor och bättre villkor.

I ett av fredagsmorgonens inslag gav Tony Nyberg och Jakob Tolleryd från Compricer, Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi, råd om hur privatpersoner kan sänka sin ränta.

– Ställ krav! Kolla med andra banker, det finns marginaler att förhandla. Det handlar om många tusen kronor per år i sänkta räntekostnader för en normalvilla, säger Tony Nyberg.

Om bankerna och bankvärlden har Tony Nyberg mycket att säga. Och, han säger alltid sin ärliga mening.

Överdriven respekt för bankerna är något Tony Nyberg vill varna för.

– Du ska inte vara blyg utan ställa krav. Kom ihåg att bankerna sätter sin ränta efter den vinst de vill ha. Se till att vara uppdaterad då du förhandlar med banken och se till att ha alternativ, säger Tony Nyberg och påpekar att ett effektivt sätt att uppnå resultat är att sätta press på bankerna.

– Genom att samla många privatkunder får vi ett bättre förhandlingsläge. Jag tycker de flesta banker inte tar hand om sina kunder och ger dem ett korrekt bemötande, framhåller Tony Nyberg, som vill framhålla de fria sparbankerna som ett lysande undantag.