Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på Svenska rallyt får vänta

Vansbro kommun har fått en förfrågan från Svenska rallyt om kommunen kan tänkas vara med på ett projekt som kommer att löpa under tre år.

Annons

 Det handlar om att kommunen ska gå in med 100000 kronor om året i tre år. För kommunens del skulle det innebära att två sträckor skulle köras i kommunen, i stället för som i dag en sträcka. Men kommunen vill veta mer om vad en sträcka mer innebär, skulle det bli en sträcka i trakterna kring Sågen skulle det inte innebära särskilt mycket för kommunen som helhet. Skulle det däremot bli en sträcka i exempelvis trakterna kring Äppelbo vore det något helt annat.

– Mest intressant vore naturligtvis om vi fick något slags evenemang i centrala Vansbro, det vore ett lyft, säger kommunalrådet Per-Erik Westhed.

Beslutet i kommunstyrelsen blev nu i stället att de ska kontakta Svenska rallyt och en representant kommer upp till Vansbro och berättar mer om projektet och vad det innebär för Vansbro kommun, innan ett slutgiltigt beslut fattas.