Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på Domnarvsvallen är huvudspåret

Jan Bohman (S) tror inte på en ny fotbollsarena.
– Det känns som ett sidospår i debatten.
Ulla Olsson (M) sågar också förslaget att utreda ett nybygge.

I oktober tar kommunen beslut om Domnarvsvallens - och elitfotbollens framtid - i Borlänge.

Vänsterpartiet vill utreda en ny arena på annan plats. Leif Lindström (V) tror inte att det behöver bli så mycket dyrare än att satsa på Vallen, och han menar att det kan finnas andra finansieringsmöjligheter.

Han ser Domnarvsvallen som en olämplig plats för att utveckla en "ny" arena och fotbollen i Borlänge.

Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande, blir förvånad över utspelet. Han menar att idén inte är realistisk - att det handlar om för stora pengar. Bohman pekar på det som redan finns på och vid Vallen.

– Domnarvsvallen har en fungerande uppvärmd gräsplan, vi har investerat i godkänd belysning och det finns läktare som täcker ståplatspublikens behov. Att inbilla sig att det skulle bli billigare att bygga en helt ny anläggning från noll, än att bygga vidare på antika Domnarvsvallen, det är en bedömning jag inte delar.

Jan Bohman säger att man under resans gång tittat på andra anläggningar som byggts runt om i landet.

– Där ligger kostnaden på uppåt 100 miljoner kronor. Det handlar om helt andra pengar än de vi talar om nu.

Jan Bohman säger att han välkomnar Vänsterpartiets engagemang i arenafrågan.

– Jag välkomnar att fler partier insett vikten av att ha en elitfotbollsarena i Borlänge. Det är en omsvängning som jag är intresserad av att höra mer om när vi kommer till beslut i den här frågan i kommunfullmäktige, säger Jan Bohman.

Inte heller Ulla Olsson (M) tror på en ny arena i Borlänge.

– Det känns inte rimligt. Det handlar om jättestora pengar. Vi får inte en ny arena för 100 miljoner.

Moderaterna har ännu inte enats om ett ställningstagande i frågan om att investera i Domnarvsvallen. Meningarna är delade inom partiet. Ulla Olsson tillhör själv skeptikerna, med hänvisning till den kommunala ekonomin.

– Det är också ett stort riskprojekt.