Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säters Företagsgala ett tillfälle att knyta kontakter

För femte året samlades företagare Säters kommun för att ha trevligt, äta gott, förhoppningsvis ta emot ett pris men också för att knyta nya kontakter.
– Syftet med kvällen är i första hand att skapa en mötesplats för företagare som kanske annars inte träffas, säger Kjell Bergqvist, näringsutvecklare.

Säter är en liten kommun, med relativt många småföretagare och Thomas Vissgården som under kvällen representerade dels sitt företag Isoflex , dels organisationen Företagarna, uppskattar just småskaligheten.

– Generellt sett är Säter en bra företagarkommun. Det är fördel att vara företagare i en liten kommun Det är lätt att lära känna tjänstemän och politiker, det blir en mer personlig kontakt och det förenklar jobbet, menar han.

–2011 hade Säter näst flest företag i Dalarna, procentuellt sett, säger Kjell Bergqvist och tillägger att kommunen gjort en ordentlig resa från att ha haft en nära nog bottenplacering i landet för några år sedan, nu befinna sig i topp hundra-skiktet.

Företagsgalan uppmärksammar det som hänt inom Säters företagsvärld 2011 och priser delas ut i fyra kategorier: Årets Möjliggörare, där Ulf Thorsell, Gårdsrundan fick ta emot priset, Årets nyföretagare, som blev Sofia Samuelsson med TrafikCenter Dalarna, Fäggeby Antik & Byggnadsvård utsågs till Årets butik och Årets företag 2011 var Säters Snickerifabrik.

Förutom middag och prisutdelning underhöll Tivoli Blå. Den årliga darttävlingen, utlyst av Dalarnas Tidningar, vanns i år av Bosse Ståhlberg, Säters glasmästeri, med 91 poäng.

Galan är ett samarrangemang mellan Lantbrukarnas riksförbund - LRF, Svensk Handel, Företagarna och Säters kommun.