Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst blir det sambakarneval

/
  • Samba. Så här kommer det att se ut i Säter på fredagskvällen före Säters triathlon även i år. Kommunens näringslivskontor arrangerar karnevalen sedan köpmannaföreningen sagt ifrån sig uppdraget.

Annons

- Att vi arrangerar karneval är en engångsföreteelse, vi är inget evenemangskontor. Men när köpmannaföreningen sade nej fick vi uppdraget att se till att det blir karneval även i år. Vi har haft kontakt med möjliga aktörer, både företag och föreningar, men flera av dem har sagt nej till att arrangera då det blev för kort varsel. Därför arrangerar vi karneval, men ambitionen är att ha någon annan aktör till nästa år, säger näringslivssekreterare Helena Åkerberg Hammarström.

Christina Mårts på näringslivskontoret administrerar karnevalen och hon berättar att hon haft kontakt med Per Petersson i köpmannaföreningen och fått goda råd.

- Köpmannaföreningen har gjort ett otroligt bra jobb med karnevalen och bra kunskapsbas, säger Åkerberg Hammarström.

- Vi har klart med tivoli och sambagrupper från Säter, Ludvika och Smedjebacken. Karnevalståget startar klockan 19.30 från Kungsgårdsskolan, berättar Mårts.

Någon scen på Rådhustorget blir det inte, men förhoppningen är att krögare och andra som tänker ha försäljning på karnevalskvällen bjuder på någon form av musik.

Som tidigare utlovats blir det gratisbussar till karnevalen till och från Gustafs och Stora Skedvi. Dessutom kan de som bor i Silvberg beställa resa med kompletteringstrafiken och få åka gratis till och från Säter på karnevalskvällen.

Mer läsning

Annons