Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill rekrytera till Försvarsmakten

/
  • Isabelle Larsson och Petter Bolund, från Försvarsmakten, besökte Dahlandergymnasiet för att marknadsföra Försvarsmakten som arbetsgivare.

Försvarsmakten samarbetar med Arbetsförmedlingen med förhoppningen att rekrytera fler soldater. Rekryterings- och informationsveckan inleddes på Dahlandergymnasiet.
– Vi kommer att behöva rekrytera mellan 2 000 och 3 000 personer per år, säger Petter Bolund, från Försvarsmakten.

Annons

Gymnasieelever i Säter och Borlänge har under veckan fått information av Försvarsmakten om vilka möjligheter som finns att få jobb som soldat.

– Numera när värnplikten är avskaffad är det svårt att få information om att man kan jobba som soldat. Man kan vara mycket som soldat, exempelvis kock eller lastbilschaufför. Därför vill vi komma ut så här och berätta om vilka möjligheter som finns, säger Petter Bolund.

Samma information får personerna på Arbetsförmedlingen i Borlänge, där det hålls en rekryteringsträff i morgon, fredag.

– Vi kommer även att åka till Fornby folkhögskola, påpekar Isabelle Larsson, som tillsammans med Petter Bolund reser runt och besöker skolorna.

– Det här är ett sätt att marknadsföra Försvarsmakten som en potentiell arbetsgivare. De kommer ut med sin information till en intressant målgrupp. Men Försvarsmakten är intresserad av att rekrytera människor i alla åldrar, inte bara ungdomar, säger Svante Hansson, Arbetsförmedlingen i Borlänge.

Petter Bolund poängterar att Försvarsmakten har ett stort rekryteringsbehov framöver.

– Vi kommer att behöva rekrytera mellan 2 000 och 3 000 personer per år. Det är naturligt att vi riktar in oss till gymnasieungdomar som är i den åldern som man var när tidigare man gjorde vänplikten. De flesta frågorna vi har fått här i Säter handlar om hur man gör värnplikten och hur yrket som soldat är. Men, som sagt, vi vill rekrytera människor i alla åldrar till Försvarsmakten, säger Petter Bolund.

Mer läsning

Annons