Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill "gadda" Säterborna

/
  • Jimmy Löfstedt sätter i gång med att bygga på Jonas Sjöholms stora ryggtatuering. Tillsammans med Benny Eriksson har Jimmy öppnat tatueringsstudion
  • Jimmy Löfstedt och Benny Eriksson vill gärna få

Utbudet i Säters centrum har breddats med en nyöppnad tatueringsstudio. Ägarna Jimmy Löfstedt och Benny Eriksson ser fram emot att börja tatuera Säterborna.
– Det ska bli häftigt att se hur det går i en så pass liten stad, säger Jimmy Löfstedt.

Annons

Kompisarna Jimmy Löfstedt och Benny Eriksson har haft planer på att öppna en tatueringsstudio i ett par år. I onsdags slog de upp portarna till "Tattoos & Memories" på Gränsgatan i Säter.

– Vi delar lokal med Fotcentrum. Det har varit svårt att hitta någon lämplig lokal. Vi ville öppna här i Säter eftersom Benny är härifrån, berättar Jimmy Löfstedt, som bor i Ludvika och tidigare har drivit en tatueringsstudio i Gävle.

– Men det här blir första gången som vi jobbar tillsammans, säger Benny Eriksson.

Duon har haft en del besökare redan. Ryktet om den nya studion sprids snabbt via bland annat Facebook.

– Många har tittat in och varit nyfikna. Och vi har fått en hel del lyckönskningar, berättar Benny Eriksson.

Det blir allt vanligare att folk som vill tatuera sig kommer in utan någon idé om vad tatueringen ska föreställa.

– Det händer att de kommer in, kavlar upp ärmen och säger "Gör vad du vill på den här armen". Det är spännande, för då får jag visa vad jag kan. De tatueringarna är nog de roligaste, jag tror att man lägger ner mer tid och energi på de kunder som låter oss få fria händer, säger Jimmy Löfstedt.

Nu hoppas de att fler och fler Säterbor ska titta in och "gadda" sig.

– Alla tatuerar sig, både kontorsfolk och andra yrkesgrupper. Både äldre och yngre vill göra en tatuering. Det ska bli häftigt att se hur det går i en så pass liten stad. Det här ska bli väldigt roligt och vi har fått en boost av alla "lycka till" som vi har fått, säger Jimmy Löfstedt.

– Ja, det ska bli så jäkla roligt att komma i gång med studion, tycker Benny Eriksson.

Vad går det för tatueringstrender just nu?

– Det är mycket old school och många stora färgstarka motiv. Tatueringen har blivit accepterad som konstform och intresset har ökat enormt, mycket tack vare alla TV-program om tatueringar, säger Jimmy Löfstedt.

Ni har inga planer på att göra ett TV-program om er studio då?

– Haha! Ja, det vore häftigt. Säter Ink skulle det heta i så fall. Vi får väl kolla med när-TV:n vad de säger om det, säger Jimmy Löfstedt.

Mer läsning

Annons