Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill få övervaka återvinningscentralen

/
  • VA/Renhållningsenheten vill sätta upp en övervakningskamera på återvinningscentralen. Kameran på bilden sitter vid en återvinningscentral i Borlänge kommun.

VA/Renhållningsenheten har ansökt till länsstyrelsen om att få sätta upp en övervakningskamera på återvinningscentralen i Säter.
Orsaken är de stora problemen med inbrott som enligt VA/Renhållningsenheten sker så gott som varje natt.

Annons

Länsstyrelsen har fått en ansökan från Säters kommuns VA/Renhållningsenhet angående att få sätta upp en övervakningskamera på återvinningscentralen.

"Säters Återvinningscentral har så gott som varje natt problem med inbrott. Det är metaller, elektronik, bilbatterier och farligt avfall som är det mest attraktiva. Inbrotten innebär mycket merarbete med städning samt reparationskostnader för skadegörelse. Den olagliga hanteringen av bland annat bilbatterier och lösningsmedel innebär också att miljöfarliga ämnen sprids. Att anläggningen besöks regelbundet gör också att personalen känner osäkerhet vid öppning av anläggningen", skriver VA/Renhållningsenheten i sin ansökan.

I somras inträffade en incident som hade kunnat sluta allvarligt i samband med ett inbrott. En av tjuvarna blev kvarlämnad i en container och höll på att bli skadad. Detta tas upp i ansökan: "Ett allvarligt tillbud inträffade i juli 2011 då en anställd skulle komprimera material i en container med en lastmaskin och i sista stund upptäckte en människa som hade gömt sig i containern", skriver VA/Renhållningsenheten.

Därför vill VA/Renhållningsenheten nu få sätta upp en övervakningskamera. Länsstyrelsen meddelar att enligt lagen om allmän kameraövervakning har kommunen en månad på sig att yttra sig om denna ansökan.

Mer läsning

Annons