Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill att arvsfonden avstår dödsbo

Annons

Det handlar om tillgångar värderade till knappt 1,2 miljoner kronor varav den största tillgången är en jordbruksfastighet.

Mannen avled under 2004 och hade inga anhöriga. På uppdrag av företrädare för arvsfonden har Gustafsbon haft tillsynen av fastigheten.

I brevet till Allmänna arvsfonden skriver mannen om sin bekantskap med mannen. Han skriver vidare att han för sin del trodde att hela saken var utagerad, eftersom det inte fanns något testmente och att det inte fanns någon närvarande där den avlidne talade om sina avsikter att hans tillgångar efter hans död skulle tillfalla Gustafsbon.

Men nu i våras, när fastigheten bjudits ut till försäljning, säger min bror att han tyckte att det var synd att mannen inte skrivit något testamente. Mannen hade enligt min bror vid ett tillfälle i början av 1990-talet sagt till honom att han tänkte låta mig ta över efter honom, skriver Gustafsbon i brevet till arvsfonden.

Gustafsbon anser att detta är uppgifter som gett frågan ett annat läge och vill att arvsfonden avstår dödsboet och låter Gustafsbon ärva.

Mer läsning

Annons