Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vika Bröds vd sägs upp

/
  • Vika Bröds vd Sören Andersson har blivit uppsagd. Han gör sin sista arbetsdag den sista april nästa år.

Sören Andersson, vd för Vika Bröd, fick ett mindre trevlig besked lagom till jul. Leksandsbröd, som äger Vika Bröd, har nämligen sagt upp honom.
– Det kom som en chock, säger Sören Andersson.

Annons

Sören Andersson satt som bäst och jobbade med nästa års budget när han fick ett telefonsamtal från Leksandsbröds vd Peter Joon.

– Han ville komma ner och prata om en sak. dagen efter kom han ner hit och berättade att de hade bestämt att dra in min vd-tjänst. Det kom som en chock, säger Sören Andersson.

Anledningen till uppsägningen är att försäljningen.

– Rent produktionsmässigt så klarar vi våra mål. Det är marknaden som går trögt, det har blivit tvärstopp i branschen och vårt resultat kommer inte att se bra ut, säger Sören Andersson.

Utöver hans egen tjänst kommer ett par andra tjänster att försvinna nästa år.

– Tre medarbetare kommer att gå i pension, så det löser vi via naturliga avgångar. Det kan bli någon tjänst ytterligare, säger Sören Andersson.

Sören Andersson har en uppsägningstid på sex månader och gör sin sista arbetsdag den sista april. Då kommer i stället Peter Joon att ta över som vd för Vikabröd.

Vad ska du göra i stället?

– Tja, säg det. Jag måste börja se mig om efter vad som erbjuds. Det lär bli tufft att hitta ett heltidsjobb, men det kanske kan bli en projektanställning någonstans. Det är extratungt att det har blivit så här eftersom det var min farfar som startade Vika Bröd och att min pappa också har jobbat här. Och så kom beskedet lagom till jul också. Jag hoppas att julen kan bli fröjdefull ändå, trots detta, säger Sören Andersson.

Mer läsning

Annons