Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har vuxit ur lokalerna"

/
  • Bertil Hansson är föreståndare för second hand-verksamheten Pärlan, som har vuxit ur sina befintliga lokaler och håller på att samla sin verksamhet på ett och samma ställe.

Den populära second hand-verksamheten Pärlan vill byta lokal. Föreningen har därför lagt ett bud på en annan fastighet i Gustafs som Pärlan vill nyttja för sin verksamhet.
– Vi vill samla allt på samma ställe, säger Bertil Hansson, föreståndare för Pärlans verksamhet.

Annons

Ett par fastighetsaffärer är på väg att genomföras i Gustafs. Det handlar om Pärlan som dels är på väg att sälja sin fastighet intill Enbacka skola och dels är på väg att köpa en större fastighet på Spannmålsvägen, bakom Prästgården.

– Det är inte klart ännu, men båda affärerna är på gång. Planen är att vi ska flytta båda våra verksamheter, Klädpärlan och Prylpärlan, till ett och samma ställe. Det underlättar för oss och för vår personal. Det är jobbigt att ha verksamheten på två olika ställen som vi har nu. Vi har mellan 30 och 40 personer som är engagerade i butikerna och har helt enkelt vuxit ur lokalerna, säger Bertil Hansson.

Planen är att flytten ska ske under 2013.

– Vi hade planer på att bygga ut lokalen vid skolan, men skolan hade synpunkter på det och tyckte att det skulle bli för trångt. Samtidigt hade vi i så fall blivit rätt låsta på den platsen. Och i så fall hade vi ju ändå haft vår verksamhet spridd på två olika lokaler, säger Bertil Hansson.

Fastigheten som Pärlan vill köpa har flera lador som ska användas till second hand-verksamheten.

– Ja, vi ska inreda och använda ladorna. Men det återstår en del jobb innan vi kan flytta in. När vi har sålt lokalen vid skolan till kommunen kommer vi därför att hyra den tills dess att vi kan flytta in i de nya lokalerna. Men det är en rätt stor process det här, men nu jobbar vi för att kunna samla ihop vår verksamhet och utveckla den ytterligare, säger Bertil Hansson.

Mer läsning

Annons