Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Verksamheten är viktig för kommunens utbud"

Säterbygdens Ridklubb har länge haft ekonomiska problem. Nu hjälper kommunen till genom att öka verksamhetsbidraget under tre år.
Dessutom får klubben pengar att investera i fler hästar.
– Förhoppningen är att det ska göra att fler börjar rida, säger kommunalrådet Abbe Ronsten (S).

Annons

I år har Säterbygdens Ridklubb ett underskott på 66 000 kronor. Klubben har länge haft problem med ekonomin men får nu finansiell hjälp av kommunen.

– Vi efterskänker dessa pengar för 2011, så att klubben kan gå in i 2012 med en nolla i kolumnen. Annars hade klubben fått börja på 66 000 minus och det hade lett till en negativ trend. Vi vill hjälpa ridklubben att reda ut situationen och skapa rimliga möjligheter för den att bedriva sin verksamhet. De befintliga nivåerna räcker inte eftersom kullarna av ryttare har blivit mindre, säger Abbe Ronsten.

För att hjälpa ridklubben har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat om att öka verksamhetsbidraget med 100 000 årligen under tre år.

– I dag har ridklubben 240 000 kronor i verksamhetsbidrag. Vi höjer detta till 340 000 kronor under 2012, 2013 och 2014. Detta ska göra så att ridklubben får ekonomin att gå ihop, säger Abbe Ronsten.

Dessutom får ridklubben hjälp att investera i nya hästar.

– Vi vill avsätta 100 000 kronor per år för 2012, 2013 och 2014 som ska vara öronmärkt för hästinvesteringar. Ridklubben har haft otur med sina hästinvesteringar de senaste åren. Den här verksamheten är viktig för kommunens utbud, inte minst när det gäller tjejer. Förhoppningen är att denna satsning ska göra att fler börjar rida, säger Abbe Ronsten.

Mer läsning

Annons