Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tydligare stödinsatser för elev krävs – Skolinspektionen begär snabb komplettering

Föräldrarna till en elev på en skola i Säters kommun har anmält att eleven inte får det stöd som eleven är berättigad till. Skolinspektionen begär nu att Säters kommun vidtar åtgärder för att se till att elevens rätt till stöd tillgodoses.

Annons

Föräldrarna till en elev på en skola i Säters kommun har anmält att eleven inte får det stöd som eleven är berättigad till. Skolinspektionen begär nu att Säters kommun vidtar åtgärder. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

I december i fjol fick Skolinspektionen in en anmälan från föräldrarna till en elev i en skola i Säters kommun. Enligt anmälarna hade inte eleven fått den hjälp som eleven var berättigad till, vilket hade försvårat skolgången för eleven. En handlingsplan hade tagits fram men sedan försvunnit och inget nytt hade hänt, uppgav anmälarna.

Skolinspektionen gör bedömningen att Säters kommun och rektorn vid den aktuella skolan har brustit i arbetet med stöd till eleven och förelägger därför kommunen att vidta åtgärder för att komma tillrätta med de påtalade bristerna.

Skolinspektionen begär att Säters kommun ska vidta åtgärder senast den 7 maj, så att elevens rätt till särskilt stöd tillgodoses. Kommunen uppmanas att skyndsamt komplettera utredningen om elevens behov av särskilt stöd samt att utarbeta ett nytt åtgärdsprogram för eleven, utifrån ovan nämnda utredning kring stödbehovet.

Däremot anser Skolinspektionen att Säters kommun och rektorn vid skolan har iakttagit sina skyldigheter när det gäller att utreda och anmäla uppgifter om kränkande behandling och att skolan arbetar för att motverka kränkande behandling. Detta eftersom anmälarna även uppgav att eleven hade utsatts för kränkande behandling av andra elever.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons