Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft i skogen på orienteringsskola

/
  • Pipen. Ludvig Nordström stämplar med pipen vid en övning ingående i sommarskolan Tuffingarna i skogen. Bakom honom syns Emelie Eriksson.
  • Lek. Både orientering och lek ingår i sommarskolan.
  • Duktig ledare. Carina Sandberg leder Tuffingarna i skogen tillsammans med ungdomar i Säterbygdens orienteringsklubb.
  • Tuffingarna. Deltagare och unga ledare i Tuffingarna i skogen samlade inför den andra dagen i sommarskolan.

Annons

Pipen är en liten dataenhet som orienterarna har på fingret och stämplar med vid kontrollerna när de springer tävling. Sedan läses datan av vid målet och sluttid registreras liksom tid mellan varje kontroll.

Tuffingarna i skogen inleddes på torsdagen och med andra dagen på fredagen. Måndag och tisdag fortsätter sommarskolan och då har barnen fått en inblick i orienteringssporten, men även fått vara med om lite kul grejer.

Carina Sandberg har till sin hjälp aktiva ungdomar i klubben.

- Ungdomarna har varit med och planerat sommarskolan under vintern som en studiecirkel, berättar hon.

På måndag kväll blir det även en prova-på tävling där även föräldrar inbjuds att testa orientering. Då är det klubbens 16-killar som svarar för arrangemanget.

Tuffingarna i skogen är ett koncept som inte fanns färdigt utan har tagits fram i kubben i samarbete mellan Carina och klubbens ungdomar. Här deltar nu 24 barn i åldern 6-11 år plus ett antal ungdomar från klubben som är ledare.

Deltagarna kommer från Säter, Gustafs, Stora Skedvi och två även från Vikmanshyttan.

De två första dagarna höll sommarskolan till kring Skönviks idrottsplats. Samling var på Salutorget där ledare tog emot och åkte med lokalbussen ut till Skönvik. Varje sommarskolsdag serveras mat som några damer i klubben lagar till. På tisdag eftermiddag är det avslutning med ett skogsäventyr och korvgrillning.

Mer läsning

Annons