Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trettondagskafé med Ralphs film

/

Drygt 70 personer kom till premiärvisningen av filmen om Ralph Perssons liv.
Eftermiddagskaféet innehöll även sång och servering.

Annons

INSÄNT

Trettondagens eftermiddagskafé i Gustafs samlade mer än 70 personer. Efter serveringsdelen sjöng Bengt Fredriksson, Borlänge, några sånger och berättade den intressanta historien om "De tre vise männen" som blev kungar och nu ligger begravds i Kölns domkyrka i Tyskland.

Sedan var det premiärvisning av filmen om kyrkvaktaren Ralph Persson som avled i augusti 2011, 81 år gammal. Han skulle ha fyllt 82 år på kafédagen, den 6 januari.

Titeln på filmen var "Min stund på jorden" och Ralph berättade där om sitt liv. Han föddes i Halland 1930 och efter militärtiden tog han sin cykel och cyklade upp till Äppelbo. Efter några år vid sågen i Vansbro flyttade han till Gustafs och blev kvar där. Han arbetade på Gustafs Träindustri och Solvarbo Träskofabrik för att sedan bli anställd som kyrkvaktare i mer än 30 år.

Filmen skildrade också hans intresse för teater och revyer med några glimtar från dessa.

Saknaden efter Ralph är stor i Gustafsbygden och det märktes när filmen var slut. Rune Johansson hade filmat och Kjell Israelsson redigerat filmen. Kanske kommer den att visas även vid ett senare tillfälle.

Mer läsning

Annons